Ensikosketus työelämään ja mahdollisuus tienata omaa rahaa kesäaikaan ovat nuorille tärkeitä juttuja. Tänä keväänä kesätyöpaikkojen löytyminen on osoittautunut monelle nuorelle normaalia vaikeammaksi poikkeustilanteen vuoksi.

–Moni yritys miettii nyt tarkkaan, miten monta kesäapulaista palkkaavat vai voivatko palkata ollenkaan, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo. –Asiakasomisteisena yrityksenä lähdimme pohtimaan, miten voimme toimia vastuullisesti tässä tilanteessa. Kasasimme nopeasti kampanjan, jonka myötä Oulun Osuuspankin nuorella omistaja-asiakkaalla on nyt mahdollisuus hakea kesätyöpalkkaansa 400 euron tukea ja työllistyä sen avulla kesällä toimialueellamme toimivaan yritykseen. Lisäksi työllistämme toki nuoria kesätöihin pankkiin normaaliin tapaan.

Kesätyöseteliä voivat hakea 15–20-vuotiaat Oulun Osuuspankin omistaja-asiakkaat 24.5.2020 asti.

Setelin saaneet nuoret etsivät ja hakevat itse kesätyöpaikkansa. Seteleitä on jaossa 150, ja ne arvotaan. Työnantajana voi toimia pankin toimialueella eli Oulussa, Iissä, Kempeleessä, Muhoksella, Pyhännällä tai Lumijoella toimiva y-tunnuksellinen työnantaja, joka voi käyttää kesätyösetelin nuoren työllistämiseen palkan tukena.

200 nuorta kesätöihin 2020

  • Uuden Nuori kesäksi töihin -kampanjan myötä pankin kesätyöseteliä voivat hakea 15–20-vuotiaat Oulun Osuuspankin omistaja-asiakkaat ja työllistyä pankin toimialeen yrityksiin. Seteleitä on jaossa 150.
  • Tutumman Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta tukea hakeneet yhdistykset ovat tälle kesälle solmineet työsopimuksen 50 paikallisen 15–17-vuotiaan nuoren kanssa. Oulun Osuuspankki on mukana jo kahdeksatta vuotta peräkkäin lahjoittamassa kesätyöpalkan nuoren työllistämiseksi toimialueensa yleishyödyllisissä yhdistyksissä.
  • OP Oulu mahdollistaa kesätyöpaikan 200 paikalliselle nuorelle tukemalla työllistymistä 80 000 eurolla.
  • Lisätietoa kesätyöpaikan hakemiseen liittyen