Rengasliikkeillä on vuodessa kaksi ruuhkapiikkiä: syksyllä talven kolkutellessa ja keväällä teiden vapautuessa lumesta ja jäästä.

Ovatko ruuhkat sitten rengasyrittäjälle parasta vai pahinta aikaa? Renkaisiin ja akkuihin erikoistuneen kempeleläisen Hicare Oy:n toimitusjohtaja Lasse Hintsala empii vastausta vain hetken.

– Pakko on sanoa, että kyllä nämä sesonkihuiput ovat parasta aikaa, hän naurahtaa.

Kovin monia rengaskauppiaan ruuhkapiikkejä Lasse Hintsala ei tosin ole vielä kokenut – itse asiassa tämä syksy on ensimmäinen. Hintsala siirtyi kahden veljensä kanssa rengas- ja akkualalle viime keväänä, kun he perustivat Hicare-yrityksensä.

Hicare saattaa kuulostaa tuntemattomalta, vaikka yrityksellä on tosiasiassa vankat perinteet. Tutummalta kuulostanee Haka-Rengas ja Akku, jolla nimellä Hicare markkinoilla toimii. Nimijärjestelyn taustalla on huhtikuinen liiketoimintakauppa.

–Tuolloin ostimme Haka-Rengas Oy:n liiketoiminnan. Päätimme säilyttää sen markkinointinimenä akku-sanalla täydennettynä. Haka-Rengas on niin vakiintuneen aseman saavuttanut Oulun seudulla. Hicare-nimellä on tarkoituksemme edetä muualle Suomeen, selvittää Hintsala.

Kolmesta omistajaveljestä kaksi, Lasse ja Saku, ovat töissä Hicaressa. Lasse luotsaa yritystä toimitusjohtajana, Saku puolestaan toimii työpäällikkönä. Kolmas veli, Timo, työskentelee muualla, mutta on mukana yrityksen hallituksessa veljiensä tavoin.

Ylivoimaista palvelua

Lasse Hintsala sanoo Hicaren aikovan menestyä rengas- ja akkualalla ylivoimaisen hyvällä palvelulla. Hän arvelee, että vain harva asioi alan liikkeissä erityisen innokkaasti tai poistuu niistä täysin tyytyväisenä.

–Hicaren tarkoituksena on, että asiakkaat lähtevät pois hymyssä suin, hän kertoo.

Toimitusjohtaja Hintsala ei halua tarkemmin kertoa, kuinka Hicare tämän tekee. Se kuulemma selviää jokaiselle, joka tulee yrityksen asiakkaaksi.

–Mistään avaruusfysiikasta ei erinomaisen palvelun tarjoamisessa kuitenkaan ole kysymys, hän korostaa.

Muutaman makupalan Hintsala antaa: Hicarella – tai Haka-Rengas ja Akulla – on muun muassa noutopalvelu, joka tarvittaessa hakee renkaat asiakkaalta. Yrityksellä on myös liikkuva vaihtoyksikkö, joka voi käydä vaihtamassa renkaat asiakkaan luona. Lähinnä yksikkö on tarkoitettu yritysasiakkaiden avuksi. Samankaltaiset palvelut ovat tarjolla myös akkuasiakkaille.

Laaja valikoima

Mitä kaikkea Hicaren tuote- ja palveluvalikoimaan sitten kuuluu? Pääpaino on henkilö- ja pakettiautojen renkaiden myynnissä, rengashotellitoiminnassa sekä renkaidenvaihdossa. Lisäksi Hicare myy asiakkailleen akkuja monenlaisiin kulkuneuvoihin ja pienkoneisiin sekä vaihtaa akut tarvittaessa. Laaja verkkokauppa löytyy myös.

Lasse Hintsalan mukaan Hicaren päämääränä on laajentaa toimintaansa. Se haluaa kasvaa Oulun seudun ulkopuolelle ja myös uusiin palveluihin kuten pienimuotoiseen korjaamotoimintaan sekä raskaan kaluston renkaisiin. Hötkyilemään yritys ei kuitenkaan aio ruveta.

–Viemme nyt ensin läpi kaksi rengasbisneksen sesonkihuippua. Käytännössä tämä tarkoittaa, että laajenemissuunnitelmia voimme ryhtyä miettimään ensi kesänä, hän arvioi.

OP Oulu auttoi alkuun

Toimitusjohtaja Lasse Hintsala on hyvin tyytyväinen yhteistyön sujumiseen Oulun Osuuspankin kanssa. OP Ryhmän kautta Hicare hoitaa sekä raha-asiansa että vakuutuksensa.

–Meillä oli jo ennestään erinomaiset kokemukset OP Oulusta, joten oli luontevaa, että se valikoitui myös yrityksemme pankiksi, hän mainitsee.

Erityisesti Lasse Hintsala haluaa nostaa esille pankin tarjoamat aloittavan yrityksen palvelut, joita Hicarekin on hyödyntänyt.

Kuvassa: Työpäällikkö Saku Hintsala esittelee OP:n asiakkuusäällikkö Helinä Virtaselle yrityksen rengashotellin toimintaa

Juttu on julkaistu myös OP Oulun Yrityslehden numerossa 2/2018.