Oululainen SuoraTyö Oy tarjoaa yrityksille ja yhteisöille – sekä myös kotitalouksille – sähköisen SuoraTyö.fi-palvelun, jonka kautta voi hoitaa palkanmaksun vaivattomasti ja varmasti oikein.

SuoraTyön liiketoimintajohtajan Miika Halosen mukaan palvelun ovat löytäneet etenkin mikro- ja pienyritykset, mutta asiakkaiden joukossa on myös suuria, jopa yli tuhat henkeä työllistäviä yhtiöitä.

– Pienet yritykset hakevat palkanmaksuunsa helppoutta, suuret puolestaan ennen kaikkea prosessitehokkuutta, hän arvioi.

Kattava palvelu

SuoraTyö.fi-palvelu hoitaa paitsi varsinaisen palkanmaksun, myös automaattisesti kaikki siihen liittyvät velvoitteet. Näitä ovat esimerkiksi verot, lakisääteiset tapaturmavakuutukset ja eläkevakuutukset. Lisäksi palvelu tekee lakisääteiset ilmoitukset muun muassa tulorekisteriin. Palkansaajalle SuoraTyö.fi toimittaa vielä palkkalaskelman.

Yrityksen maksunvälitystoiminta on Finanssivalvonnan valvonnan alaista.

Liiketoimintajohtaja Halosen mukaan SuoraTyö.fi-palvelu soveltuu yhtä hyvin vakituisessa työsuhteessa kuin erilaisissa tilapäisissä töissä tapahtuvaan palkanmaksuun. Palvelun kehittämisessä ovat olleet mukana eläkevakuuttaja Ilmarinen, Pohjola Vakuutus sekä verohallinto. SuoraTyön keskeisenä kumppanina toimii myös OP.

– Palvelumme käyttäminen on kuitenkin täysin mahdollista myös muiden vakuutusyhtiöiden ja pankkien asiakkaille, korostaa Miika Halonen.

Kaiken kaikkiaan SuoraTyöllä on kattava valikoima erilaisia palkanmaksuun ja työsuhteiden hallintaan liittyviä palveluja niin yritysten ja yhteisöjen kuin tilitoimistojen ja kotitalouksien käyttöön. Lisäksi sillä on muun muassa valmis ratkaisu itsensä työllistäjille.

Jatkuvaa kehitystyötä

SuoraTyö pyrkii kehittämään palvelujaan jatkuvasti. Parhaillaan se on yhdessä OP:n kanssa selvittelemässä muun muassa reaaliaikaisen maksurajapinnan aukaisemista. Tämä tekisi Miika Halosen mukaan hyvinkin lyhytkestoisten keikkatöiden tarjoamisen ja vastaanottamisen käteväksi.

– Esimerkkinä voisi olla opiskelija, joka tekee neljän tunnin työvuoron ravintolassa. Työnantaja maksaisi palkan heti ja rahat tulisivat saman tien opiskelijan käyttöön Pivo-mobiilipalvelussa. Yksi yrityksemme tavoitteista on nimenomaan poistaa esteitä tilapäiseltä työltä, hän kuvailee.

Erittäin vahva asema SuoraTyöllä on vammaisten henkilökohtaisten avustajien palkka-asioiden hoidossa. Avustajien työnantajia ovat vammaiset henkilöt, mutta palkan maksavat kunnat. Näin työnantajavelvoitteita syntyy kahdelle taholle. Yleisin ratkaisu onkin, että palkkojen hallinnointi ja maksaminen sekä tähän liittyvien velvoitteiden hoitaminen tapahtuu SuoraTyö.fi-palvelussa.

– Arviolta 80–90 prosenttia henkilökohtaisten avustajien palkoista Suomessa maksetaan meidän kauttamme. Teemme tämän tiimoilta paljon yhteistyötä vammaisjärjestöjen, kuntien ja sote-kuntayhtymien kanssa, sanoo Halonen.

Lupaavat näkymät

SuoraTyön liikevaihto vuonna 2018 oli noin miljoona euroa. Tänä vuonna sen tavoitteena on nostaa luku kahteen miljoonan, ensi vuonna jo neljään miljoonaan euroon. SuoraTyö työllistää tällä hetkellä noin 25 ihmistä Oulussa ja Helsingissä. Henkilöstön määrää sen on tarkoitus kasvattaa maltillisesti, liikevaihtoa hitaammin.

Yrityksen tulevaisuuteen liiketoimintajohtaja Halonen suhtautuu valoisasti.

– Palkkojen maksaminen ei yhteiskunnassa lopu, hän hymyilee.

Ota yhteyttä OP Oulu Yrityspalveluiden asiantuntijoihin - olemme tässä lähellä!

Kuvassa OP Oulu Yrityspalveluiden Sarianna Mikkonen (vas.), SuoraTyö Oy:n liiketoimintajohtaja Miika Halonen ja Pohjola Vakuutuksen Leena Kela.

Juttu on julkaistu myös OP Oulun Yrityslehden numerossa 1/2019.