Kuvateksti: Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Tuija Aitto-oja kävi OP Oulun Jouni Heikkisen (keskellä) ja Harri Pentin kanssa tutustumassa yrityshautomoon tuleviin toimistokalusteisiin.

Kun yhteistyö toimii hyvin ja sattumakin peukuttaa sopivasti, hommilla on tarkoitus lähteä rullaamaan vauhdilla. Idea kalusteiden kierrätyksestä lähti lähes yhtäaikaisesti liikkeelle sekä BusinessOulun yrityspalveluiden palaverissa että OP Oulu Yrityspalveluissa. Toisistaan tietämättään vielä!

–Menneinä vuosina yrityshautomo oli toiminut loistavana ponnahduslautana aloittaville yrittäjille. Toimintaa oli rahoitettu hankkeella ja koska uusia hankkeita hautomotoimintaan ei oltu saatu, toiminta oli pitänyt lopettaa, Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Tuija Aitto-Oja kertoo.

–Haaveena oli rakentaa uusi yrityshautomo, jolle sopiva paikka vapautui helmikuussa avattavan BusinessAseman läheisyydestä. Ainoa este haaveen toteutukselle oli se, että rahaa tilan kalustamiseen ei ollut.

Samanaikaisesti OP Oulu Yrityspalveluiden myyntijohtaja Jouni Heikkinen oli keskustellut pankinjohtaja Juha Karjalaisen uuden yrityshautomon perustamisesta. Oulun Seudun Uusyrityskeskuksen hallituksen varapuheenjohtajana toimiva Heikkinen tiesi, että yrityshautomon perustamista hidasti toimistokalusteiden puute.

–Tiesin, että meidän varastossa oli paljon täysin ehjiä ja käyttökelpoisia toimistokalusteita, jotka kaipasivat käyttäjiä. Päädyimme yhdessä tuumin kysymään Uusyrityskeskukselta, kelpaisivatko kalusteemme heille, Heikkinen sanoo.

–Ja pian sain soiton Jounilta, että Oulun Osuuspankki haluaisi lahjoittaa kalusteita alkaville yrityksille. Mahtava yhteensattuma! Tämä on meille reilusti yli kymmenen tuhannen euron arvoinen apu, Aitto-oja iloitsee.

Yhteistyöllä paikalliset yritykset menestymään!

BusinessOulu palvelee yrittäjää ja hänen yritystään sen kaikissa vaiheissa aina perusta-misesta kasvuun ja kansainvälistymiseen. Sen asiantuntijat verkostoineen tarjoavat laadukkaita, maksuttomia yrityspalveluita Oulun alueella toimiville yrityksille

• BusinessOulun ylläpitämään yrityshautomoon on suunniteltu mahtuvan työskentelemään kymmenkunta yritystä, ja sinne rakennetaan työpisteet parillekymmenelle. Lisätietoa yrityshautomon toiminnasta antaa Hannu Hiltunen (hannu.j.hiltunen (at) businessoulu.com) BusinessOulusta.

Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry on yhteistyöyritystensä ja kuntien yhdessä ylläpitämä täysin maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen neuvontapalvelu yrittämistä suunnitteleville ja vasta perustetuille yrityksille.

OP Oulu Yrityspalvelut on mukana yrittäjän ja yrityksen arjessa ja mahdollistamassa kaiken kokoisten unelmien toteuttamista.

OP Oulun asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa