Voimistelupäivät tapahtumaa on suunniteltu ja valmisteltu pitkään – toiminnanjohtaja Jonna Heikkisen mukaan hieman liiankin pitkään.

Voimisteluliitto myönsi tapahtuman järjestämisoikeudet KRVlle jo vuonna 2018 ja Voimistelupäivät oli tarkoitus järjestää kesällä 2020. Kolme kuukautta ennen tapahtumaa se peruutettiin koronan takia. Korona esti tapahtuman järjestämisen myös vuonna 2021. Vuonna 2022 oli voimistelun suurtapahtuman Gymnaestradan vuoro ja viime vuonna tapahtuman järjesti suunnitellusti Oulu. 

 - Pitkä suunnittelujakso on ollut toisaalta myös positiivinen asia. Vuosien aikana olemme ehtineet hioa monia yksityiskohtia tapahtumaan liittyen ja toisaalta kaikkia irtoideoita emme ole lähteneet toteuttamaan, kertoo Heikkinen.

Tapahtumajärjestelyt ovat nyt siinä vaiheessa, että mukaan ilmoittautuneet 600 talkoolaista aletaan perehdyttää tehtäväänsä.  

- Onneksi KRV:stä löytyy paljon suurella sydämellä seuratyötä tekeviä osaavia ohjaajia ja muita seuratoimijoita. Ilman heidän ja suuren määrän vanhempien, sukulaisten ja muiden talkoolaisen työpanosta tapahtumaa ei olisi mahdollista toteuttaa, kiittelee Heikkinen.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kisatapahtumia Kuopio-halliin ja jäähalliin. Avajaiset järjestetään perjantaina 7.6. klo 19.30 alkaen Olvi-Aareenalla (jäähalli), johon voi ostaa lippuja ovelta. Illan kisadiscoa vauhdittaa Robin ja Adi Sene.   

Korona jätti myös jäljen seuran toimintaan kun kaikki aikuisjäsenet eivät tauon jälkeen palanneetkaan salille. Onneksi lasten ja nuorten ryhmät saatiin pyörimään korona-aikanikin mm. etäohjauksella. Oli suuri riemu, kun lapset ja nuoret kokoontuivat treeneihin ja tapasivat toisiaan. 

Tiedämme miten tärkeää on, että lapset saavat harrastaa. Teemme seurassa kaikkemme, etteivät ainakaan kustannukset ole esteenä.

- Suuren valtakunnallisen voimistelutapahtuman järjestäminen on kuopiolaiselle seuralle iso haaste, mutta uskalsimme tarttua siihen. Se on yksi keino seuran varainhankinnassa. 

Voimistelupäivien oheistapahtumat on tarkoitettu kaikenikäisille. Hatsalan klassiselle koululle rakennetaan yhteistyökumppanin avustuksella eri voimistelulajien kokeilupisteitä ja temppurata, joka on auki perjantaista sunnuntaihin 7.-9.6. klo 9.00-18.00. Kuopiolaiset päiväkodit ovat ottaneet innolla kutsun vastaan ja varanneet vierailuajan Hatsalaan. 

- Toivomme, että lajikokeilu ja muut Voimistelupäivien tapahtumat tuovat iloa lapsille ja nuorille ja innostavat heitä tulemaan seuran järjestämille tunneille, toteaa Heikkinen.

Kumppanuuksilla iso rooli pankin vastuullisuustyössä 

OP Pohjois-Savo tekee yhteistyötä Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kanssa ja on tukemassa myös Voimistelupäiviä. Pankin vastuullisuusohjelman tavoitteena on yhdessä kumppanien kanssa liikuttaa yli 10 000 pohjoissavolaista lasta ja nuorta vuoden aikana. 

- Liikkuminen ja harrastukset ovat isossa roolissa lasten ja nuorten elämässä, ja niillä on aivan keskeinen merkitys kaikenikäisten ihmisten hyvinvoinnissa. Pankkimme tekee laajasti yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa, ja tavoitteenamme on mahdollistaa mahdollisimman monelle pohjoissavolaiselle lapselle ja nuorelle vapaa-ajan harrastus sekä tukea lasten liikkumista myös erilaisten matalan kynnyksen liikuntatapahtumien kautta, pankinjohtaja Kati Kytökorpi kertoo.

Vuoden suurin voimistelutapahtuma Voimistelupäivät järjestetään Kuopiossa 7.-9.6.2024. 

Vuosittain järjestettävä Voimistelupäivät kokoaa kaikki voimistelun kilpalajit samaan tapahtumaan kilpailemaan, esiintymään ja kannustamaan. Voimistelupäiviin kuuluu kilpailutapahtumien lisäksi paljon oheistoimintaa, kuten eri lajien kokeilupisteitä, voimistelunäytöksiä, asukilpailuja kisakatsojille sekä valmentajien ja tuomareiden yhteinen illanvietto. 

Kuopion Reippaan Voimistelijat on yksi maamme vanhimmista suomenkielisistä voimisteluseuroista ja yksi alueensa suurimmista seuroista. Vuonna 2023 seura liikutti yli 1200 jäsentä. KRV:stä löydät suurella sydämellä seuratyötä tekeviä osaavia ohjaajia ja muita seuratoimijoita sekä hyväntuulisia ja reippaita jäseniä. 

Lue myös:

Muita pohjoissavolaisia juttuja OP Mediasta

Siirry OP Pohjois-Savon verkkosivuille