Lapset osallistuivat OP Pohjois-Savon omatoimisiin Hippo-hiihtoihin 26.2.-17.3.2024 välisenä aikana yhdessä perheen kanssa hiihtäen. Mukaan hiihtoladuille oli saatu vanhempia, sisaruksia, isovanhempia, kummeja ja naapureitakin. Lapset saivat itse valita hiihdetyn matkan pituuden, tyylin ja hiihtopaikan. Kilometrejä Hippo-hiihdoissa hiihdettiin mahtava määrä, yhteensä yli 2 600 eli enemmän kuin matka Suomen päästä päähän ja takaisin.

-Haluamme Hippojen kanssa kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä. Arki voi lapsiperheissä olla varsin kiireistä ja aikataulutettua. Helpoiten liikkuminen yhdessä onnistuu kodin lähiympäristössä, viikonloppuisin tai loma-aikana. Halusimme uudistaa Hippo-hiihtoja ja mahdollistaa niihin osallistumisen laajasti koko pankin toimialueella. Näistä ajatuksista lähti idea omatoimisista Hippo-hiihdoista, kertoo OP Pohjois-Savon pankinjohtaja Kati Kytökorpi.

Tärkeintä oli yhdessä liikkuminen ja se näkyi ilmoittautumisen yhteydessä saaduista terveisissä.

Aivan ihana idea etähiihtokisat. Aina vaan ei muista sitä yhtä päivää!

 • Kiva tämmöinen Hippo-hiihto. Alentaa osallistumiskynnystä varmasti monella lapsella.
 • Mummin kanssa oli mukava hiihtää! Hyvää kevättä!
 • Hiihtokeli oli hyvä, ensimmäistä kertaa hiihdin ja hyvin meni!
 • Isla hiihti elämänsä ekat Hippo-hiihdot. Iloa ja riemua riitti kerrakseen. :)
 • Kiitos omatoimi hiihdoista. Näin mekin pystyimme osallistumaan! Meillä on kilpailuhenkeä ja hiihtoinnostusta. Ihmispaljouden keskellä kisailu ei ole kuitenkaan kovin mieluisaa.


Kisoissa hiihdetyt matkat vaihtelivat metristä 80 kilometriin. Pienimmät osallistujat sovittivat kisoja varten ensimmäistä kertaa suksia jalkoihinsa. Innokkaimmat hiihtäjät puolestaan keräsivät hiihtomatkaan useamman suorituksen. 

 • Eelis 1v 4kk sai sukset lainaan Hippo-hiihtojen innoittamana. Hiihtomatka jäi vielä lyhyeen, vaan tästä on suunta vaan ylös päin!
 • 50 metriä, sitten tuli kiukku ja sauvat lensi
 • Ahkera hiihdon harrastaja, joka päätti Hippo-hiihdot yhdistetyn kisoihin Siilinjärvellä. Mukana on kouluhiihtokilometrit sekä harrastuksen treeneistä ja omatoimisesti hiihdetyt kilometrit.
 • Terveiset hiihtolomalta Saariselältä, jossa Alvar hiihti tämän astisen elämänsä pisimmän hiihtomatkan!

Osallistujia Hippo-hiihtoihin tuli laajasti koko Pohjois-Savosta, ja kauimmaiset ilmoittautuneet olivat Espoosta. Myös päiväkotiryhmät olivat innostuneet yhdessä osallistumaan hiihtoihin.

-Olemme todella iloisia omatoimisista Hippo-hiihdoista saaduista kiitoksista ja tunnelmapaloista sekä monista toiveista Hippo-tapahtumiin. Kuvista välittyi aito hiihtämisen fiilis. Kiitokset kaikille omatoimisiin Hippo-hiihtoihin osallistuneille, Kati Kytökorpi jatkaa ilahtuneena.

Kommenteissa kiitoksensa saivat myös eri kuntien hiihtolatujen ylläpitäjät. Hyvät liikuntamahdollisuudet, hyvässä kunnossa pidetyt liikuntapaikat sekä urheiluseurojen aktiivinen toiminta ovatkin avainasemassa kaikenikäisten liikunnassa. Tämän vuoden Hippo-hiihtoja oli pankin kanssa järjestämässä Leppävirran Viri.

Leppävirran Virin seurakoordinaattori Reetta Nenonen riimitteli Hippo-hiihtojen tsemppirunon:

Hiihto on parasta vauhdin hurmaa.
Kunto kasvaa ja Hippo hurraa.
Kilometrit ilmoita monta sait
ja kohta yllätyksen postiluukusta hait.

Hippo-hiihtoihin osallistuneiden kesken arvottiin perheelle kylpylälahjakortti. Rauhalahden kylpylän lahjakortti on toimitettu arvonnan voittaneelle perheelle Leppävirralle. 

Vaikka omatoimisten kisojen osallistumisen helppous ja kiva yhdessä tekeminen saivat kiitosta, toivottiin terveisissä myös perinteisiä ja yhteisöllisiä Hippo-kisoja. Perinteiset Hippo-yleisurheilu- tai juoksukisat järjestetään jälleen kesällä 2024 pankin toimialueen viidellä paikkakunnalla. Kisojen järjestelyt urheiluseurojen kanssa ovat jo pikku hiljaa käynnistymässä ja kesäisiä kelejä odotetaan kovasti. Myös vielä kevään aikana järjestetään liikunnallisia Hippo-tapahtumia.

Kevään Hippo-tapahtumat:

 • KuPS ry:n Hippo Perheliigan kesäkausi starttaa 24. ja 25.4.
 • Hippo Street Tennis 27.4. klo 9.30-14.00 Kuopion Tennisseuran hallissa Kuopion Pitkälahdessa
 • Hippo-suunnistuskoulu Kuopiossa 6.5. alkaen
 • Tulossa: Hippo-suunnistuskoulu Iisalmessa
 • Tulossa: Hippo-pesiskoulu Suonenjoella

Lisätietoja Hippo-tapahtumista sekä myöhemmin kesällä kisoista löytyy osoitteesta OP Pohjois-Savon Hippo-tapahtumat

Jutun yhteydessä julkaistu kuvatunnelmia omatoimisista Hippo-hiihdoista (kuvat julkaistu vanhempien suostumuksella).

Siirry OP Pohjois-Savon verkkosivuille