Osuuspankki on toiminut Suonenjoella 109 vuotta ja nyt pankkitoiminta jatkuu uudistetuissa tiloissa ja uudella nimellä, kun OP Suonenjoki, OP Leppävirta ja OP Pohjois-Savo yhdistyivät uudeksi OP Pohjois-Savoksi maaliskuun alussa. Konttorikiinteistön rakennus on valmistunut vuonna 1974 ja lisäsiipi vuonna 1986. Edellinen remontti valmistui vuonna 2004, ja satsaus uudistettuun konttoriin takaa osaltaan sen, että pankissa on jatkossakin mukava asioida.

Myyntijohtaja Sari Avikainen kertoi avajaispuheessaan, miten pankkien yhdistyminen näkyy asiakkaille. Etenkin se tuo ”leveämmät hartiat” pankille toimia niin henkilöasiakkaiden ja etenkin yritysasiakkaiden lainojen ja investointien rahoittajana. Asiakkaille etuna on ennen kaikkea se, että nyt asiakas saa entistä laajemmin pankin asiantuntijapalvelut suoraan omasta konttoristaan. Pankin asiantuntijat mm. maatalousasioissa, varallisuudenhoidossa, lakipalveluissa tai yritysasioissa palvelevat asiakkaita ajanvarauksella tutussa konttorissa.

Asiakkaat jututtivat Saria innolla avajaisissa ja hän sai heti vastata moniin kysymyksiin siitä, mistä uusi myyntijohtaja on kotoisin. Sari on työskennellyt 15 vuotta Leppävirran Osuuspankissa ja hän on kotoisin Varkaudesta, joten Suonenjoki on hänelle entuudestaankin tuttua seutua. Suonenjoen konttorin lisäksi Sari vastaa pankin Leppävirran konttorista.

Suonenjoen Martat kahvittivat kävijöitä ja tarjoilivat herkullista paikallisen leipomon tekemää täytekakkua. Henri Hippo tervehti pienimpiä avajaisvieraita ja jakoi värikyniä kesän piirustushetkiä varten. Uudistettu konttori sai asiakkailta kiitosta. Tilat ovat raikkaat ja viihtyisät sekä neuvottelutilat rauhalliset. Remontin myötä uudistetut tilat vastaavat nykyistä käyttötarvetta: asiakkaiden siirryttyä hoitamaan päivittäisiä asioita entistä enemmän verkkopalveluun, on kassapalveluiden vaatimia tiloja pienennetty. Erityisesti asiakkaat kehuivat pankin ystävällistä palvelua.