Yksi Dreams-ohjelman lähettiläistä on Johannes ”Hatsolo” Hattunen, ja hän vieraili 17.–18.4. Nokian Harjuniityn ja Emäkosken yläkouluissa. Tsemppaamista aikoinaan tarvinnut ja rohkaisevia kohtaamisia arvostanut breakdance-tanssija ja yrittäjä haluaa Dreams-työllään jättää vuorostaan positiivisen jäljen tapaamiensa nuorten elämään. 

–On mahtavaa, kun yläkoululaiset ovat tulleet vierailujen jälkeen jakamaan kanssani niiden isojakin unelmia ja on saanut kannustaa niitä eteenpäin – juuri tämän takia Dreams-vierailuja tarvitaan.

Nuorten usko maailmaan ja omaan tulevaisuuteensa heikentynyt

Dreams-vierailuille on kouluissa kova kysyntä ja syyt tälle selittyvät osin myös Lasten ja nuorten säätiön julkaisemasta selvityksestä*, jonka mukaan nuorten usko koko maailman tulevaisuuteen on heikentynyt. Selvityksestä kävi myös ilmi, että erityisesti nuorten naisten usko tulevaisuuteen on miehiä heikompi.

Epävarma maailmantilanne on entisestään heikentänyt nuorten toiveikkuutta tulevaisuuden suhteen. Dreams-lähettiläillä on voimaannuttavat tarinat ja uskottavuutta rohkaista nuoria unelmoimaan ja rakentamaan omaa tulevaisuutta erilaisista lähtökohdista tai kokemistaan epävarmuuksista huolimatta.

Dreams-ohjelma käynnistyi vuonna 2022, ja Pohjola Vakuutuksen ja osuuspankkien tuella tullaan toteuttamaan jopa 240 kouluvierailua vuoden 2024 loppuun mennessä. Dreams-ohjelma on osa OP Tampereen paikallista vastuullisuustyötä. Olemme monin tavoin rakentamassa oman toimialueemme, sen yhteisöjen ja ihmisten parempaa arkea ja tulevaisuutta: vahvistamme talous- ja digitaitoja, tuemme harrastus- ja liikuntamahdollisuuksia, mahdollistamme nuorille kesätöitä nuorille ja rohkaisemme ja tuemme asiakkaitamme vihreässä siirtymässä.

*“Toiveikas ja pelottava” -selvitys nuorten tulevaisuususkosta 2022, Lasten ja nuorten säätiö