Kaukolämpö on kallistunut vuosituhannen alusta lähtien, poistoilman sisältämä lämpöenergia karkaa harakoille ja talotekniikka alkaa olla elinkaarensa päässä, mikä aiheuttaa ylimääräistä lämpöhukkaa.

Energiaremontti on uusi, nyt myös Pirkanmaalla tarjottava palvelu, jonka avulla taloyhtiöt voivat pienentää energiakustannuksia, parantaa asumismukavuutta, nostaa asuntojen arvoa ja alentaa hiilijalanjälkeään keskimäärin 75 prosentilla. Tampereen alueen ensimmäiset kolme energiaremonttiprojektia ovat parhaillaan käynnissä.

– Käytännössä energiaremontti tarkoittaa talotekniikan modernisointia uutta taloa vastaavaksi kustannuksia nostamatta. Se voi olla ilmanvaihdon parantamista, lämmityksen tehostamista, älykkään taloautomaation lisäämistä tai lämmitysmuodon vaihtamista maalämpöön ja täydentämistä aurinkosähköpaneeleilla energiaomavaraisuuden lisäämiseksi, listaa LeaseGreenin asiantuntija Ilkka Mäkelä.

Rahaa säästyy erityisesti pienempien lämmityskulujen ansiosta pitkällä aikavälillä jopa satoja tuhansia euroja.

Uudella mallilla tehtävät remontit toteuttaa Suomen johtava energiapalveluyhtiö LeaseGreen. OP rahoittaa ne perinteisen yhtiölainan sijaan rahoitusratkaisulla, jossa remontin kustannukset veloitetaan taloyhtiöltä kiinteällä kuukausimaksulla. Taloyhtiöltä ei edellytetä suurta kertainvestointia eikä vakuuksia.

– Tavoitteena on, että palvelun avulla saavutettava energiansäästö on suurempi kuin palvelun kuukausimaksu. Vanhoissa kerrostaloissa monesti asuu ikääntyneitä, joilla talous saattaa olla tiukoilla ja jotka eivät halua remontista aiheutuvia korotuksia hoitovastikkeeseen. Tässä mallissa vastiketta voidaan jopa alentaa, kertoo Mäkelä.

Kiinnostuitko energiaremontista? Soita LeaseGreenin Tampereen alueen asiantuntijalle Ilkka Mäkelälle puh. 040 487 4819.