Pirkanmaan OP-liitto ja alueen osuuspankit* tekivät elokuussa Tampereen ammattikorkeakoululle merkittävän, 100 000 euron suuruisen lahjoituksen.

– TAMK on sekä alueellisesti että valtakunnallisesti merkittävä oppilaitos. Yritykset ja yhteisöt hyötyvät sen korkeatasoisesta opetuksesta, kun opiskelijat aikanaan siirtyvät työelämään. Lahjoituksemme kohdistuu liiketalouden opetuksen tukemiseen: haluamme tukea pirkanmaalaista talousosaamista ja korostaa sen merkitystä alueen menestyksen tekijänä, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

Moderni osuustoiminta jakaa hyvää eteenpäin

Vuonna 2018 OP Tampere lahjoittaa jokaista uutta omistaja-asiakasta kohden 5 euroa paikalliseen hyväntekeväisyyteen yhdistys- ja järjestötoiminnan kautta. Ensimmäiset kaksi 2 000 euron lahjoitusta tehtiin lapsiperheiden tueksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin Perhekummi-toiminnalle ja syrjäytyneitä nuoria osallistavalle Kuntoutuspolku ry:n NUMA-palveluille.

Uusi reppu reippaalle ekaluokkalaiselle

Yhdessä Hope ry:n kanssa pankki toteutti jälleen reppu- ja penaalikeräyksen vähävaraisten perheiden lapsille. Pankin keräyspisteeseen tuotiin peräti 121 reppua ja useita penaaleja, ja pankki osti Facebook-kannattajiensa puolesta vielä 5 reppua lisää.

Aika ja käsiparit tarpeen

Rahallisen tuen lisäksi vapaaehtoistyö kaipaa lisää käsipareja, auttamisesta innostuvia tekijöitä. Sen vuoksi viime vuonna tekijöitä ja työtä yhdistänyttä Hiiop-vapaaehtoistyön toimintatapaa jatketaan OPssa. OP Tampereen henkilökunta voi käyttää työaikaa vuoden mittaan vapaaehtoistyöhön, ja näitä Hiiop-tunteja tehdään mm. nuorten taloustaitoja edistävässä Taloustaito-hankkeessa, junioriurheilun seuratoiminnassa ja Yrityskylässä.

Senioreille pankki järjestää mahdollisuuksia kartuttaa digitaitoja ja saada opastusta sähköisten pankkipalveluiden käyttämiseen. Nuorten työelämäkokemuksia ja kesätyömahdollisuuksia on edistetty puolestaan maksamalla kymmenille nuorille kesätyöpalkat toimialueen yhdistyksissä ja järjestöissä jo usean vuoden ajan.

* Akaan Seudun Osuuspankki, Kangasalan Seudun Osuuspankki, Kihniön Osuuspankki, Kurun Osuuspankki, Luopioisten Osuuspankki, Mouhijärven Osuuspankki, Pohjois-Hämeen Osuuspankki, Punkalaitumen Osuuspankki, Ruoveden Osuuspankki, Sastamalan Osuuspankki, Satapirkan Osuuspankki, Tampereen Seudun Osuuspankki, Urjalan Osuuspankki, Valkeakosken Osuuspankki ja Virtain Osuuspankki.

KKuvassa vasemmalta lukien Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Markku Lahtinen, Pirkanmaan OP-liiton hallituksen puheenjohtaja Janne Ruohonen, OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund ja Pirkanmaan OP-liiton toimitusjohtajien edustaja Tuomo Smått. Kuva: Saara Lehtonen.