Iloinen ja reipas Viivi Jokinen, 17, ilahdutti OP Tampereen palkkalahjoituksen turvin Hervannan ikäihmisiä Venlantuvalla, jossa hän toimi apulaisena parin viikon ajan.

Kesäpestin työpäivät täyttyivät avustavista töistä vanhusten päivätoiminnassa. Viivi auttoi muun muassa ruokailussa ja opasti erilaisten älylaitteiden käyttämisessä.

– Kesätyöstä ja OP:n kesäduunikampanjasta jäi oikein hyvä mieli. Kokemus vahvisti tunnetta, että haluan tulevaisuudessakin työskennellä auttaakseni ihmisiä, hän kertoo. Venlantuvan toimintaa pyörittää Tampereen Hervantalaiset ry vapaaehtoisvoimin.

– Viivin kesätyö tuotti iloa ja hyötyä kaikille osallisille. Hänen apunsa oli todella arvokasta, kiittelee yhdistyksen puheenjohtaja Anja Nummela.

Harrastuksesta työ

Kesäduunari Rosa Linke, 17, tienasi Sorin Sirkuksella rahaa kartuttamaan säästötiliään ja kirjahyllyään. Palkan maksoi OP Tampere.

Sirkus on harrastuksena kuulunut nuoren naisen elämään jo liki vuosikymmenen. Yhdessä kesäduunaritoverinsa Ursulan kanssa he innostivat sorilaiset muun muassa käyttämään sosiaalisen median kanaviaan aktiivisemmin.

– Annoimme ideoita ja teimme somepäivityksiä, kaappasimme rehtorin SirkusKupla-blogin ja avustimme leireillä ohjaajia, listaa Rosa töitään.

Vaikka aktiivinen lukiolainen on jo ehtinyt olla monessa mukana, opetti kesäduuni uutta.

– Koronan vuoksi työhaastattelu pidettiin verkossa, ja epidemia piti huomioida esimerkiksi leirijärjestelyissä. Myös aikatauluttamisesta opin paljon, kun teimme somemarkkinoinnille muutaman kuukauden suunnitelman.