OP Tampere etsii toimialueeltaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka tarjoaisivat 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyön ensi kesänä. Valtakunnallisessa kampanjassa paikallinen yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja osuuspankki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Nuorelle maksettava palkka on 400 euroa kahdelta viikolta, eli yhteensä OP Tampere lahjoittaa 40 000 euroa nuorten palkanmaksuun.

– Kesäduuni OP:n piikkiin on tärkeä ja perinteikäs osa vastuullisuustyötämme. Työllistymisen lisäksi kampanjan tavoitteena on opettaa nuorelle oman talouden hallintaa: samalla kun nuoret ansaitsevat rahaa, he opettelevat myös sen vastuullista käyttämistä, kuluttamista ja säästämistä, kuvailee OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Monelle nuorelle tämä on ensimmäisen kesätyöpaikka. Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. Yhdistyksiltä edellytetään sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin. Yhdistysten palkkalahjoitus on haettavissa 1.–28.2., ja lahjoituskohteet valitaan maaliskuun alussa. Tarjolla olevat kesätyöpaikat löytyvät sivuilta op.fi/tampere/kesaduuni 13.3., ja nuoret voivat hakea kesäduuneja 13.3.–16.4. välisenä aikana.

Yhdistys, hae palkkalahjoitusta tästä!

Kymmenen vuotta vastuullisia kesäduuneja

Tuleva kesä on Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjalle jo kymmenes. Vuosien mittaan nuoret ovat työsken-nelleet muun muassa urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, some-reporttereina, kunnossapitotehtävissä tai apulaisohjaajina kesäleireillä. Valtakunnallisesti kampanja työllisti yli 2000 nuorta kesällä 2022.

Syksyllä järjestetyssä Kaikkien aikojen tekoja -kyselyssä osuuspankit kysyivät omistaja-asiakkailtaan millaisia vastuullisuustekoja pankkien tulisi toteuttaa. Kyselyyn vastasi yhteensä 43 000 omistaja-asiakasta ja kaikkien osuuspankkien vastauksista yhdeksi tärkeimmäksi teemaksi nousi nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistäminen.

op.fi/tampere/kesaduuni

op.fi/kesaduuniopnpiikkiin