Kesäduuni OP:n piikkiin on Tampereen seudulla käynnissä jo viidettä vuotta. Nuoret ovat kerryttäneet työelämätaitojaan mm. urheiluseuroissa ohjaajina, kyläyhdistysten kesätapahtumissa, sosiaalisen median päivittäjinä, luonnonhoitotehtävissä tai ikäihmisten seuralaisina.

Yhdistysten hakuaika käynnissä helmikuun ajan

Kesäduuneja halutaan löytää monenlaisiin yhdistyksiin ja tehtäviin eri puolille OP Tampereen toimialuetta Tampereella, Hämeenkyrössä, Karkussa, Ylöjärvellä, Nokialla, Pirkkalassa, Lempäälässä, Vesilahdessa ja Viialassa.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 29.2. asti osoitteessa www.op.fi/tampere/kesaduuni. Maaliskuun alussa OP Tampere valitsee tuen saavat yhdistykset ja julkaisee kesäduunit sivuillaan. Nuoret pääsevät työnhakuun 16.3.–19.4, ja kesäduuneissa aherretaan koulujen kesäloma-aikaan.

Omalla rahalla opetellaan tulevaisuuden tärkeitä taloustaitoja

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa arjen taloustaitoja:

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Kesätöiden kautta nuori pääsee kuitenkin harjoittelemaan myös itse ansaitun rahan käyttämistä ja säästämistä. Kesäduuni-kampanja onkin meille tärkeä tapa tehdä arvojemme mukaista, yhteiskuntavastuullista työtä Tampereen seudulla. Tänä vuonna lahjoitamme tuen OP Tampereen 95-vuotisen historian kunniaksi 95 nuoren työllistämiseksi, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Kiitosta nuorilta ja yhdistyksiltä

Positiivinen palaute sekä työllistäneiltä yhdistyksiltä että kesäduunin saaneilta nuorilta kertoo, että kampanjalle on tilausta: Monelle pienin resurssein toimivalle yhdistykselle palkkalahjoitus on ollut ainoa mahdollisuus saada reippaat lisäkädet avukseen. Alaikäisille puolestaan kesätöitä ei ole tarjolla niinkään helposti kuin täysi-ikäisille, ja Kesäduuni-kampanjan kautta saatu työkokemus ja -todistus ovatkin arvostettu ansio palkan lisäksi.

Valtakunnallisesti osuuspankit työllistävät Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kesäduuni OP:n piikkiin on mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, mikä velvoittaa työnantajayhdistyksen toimimaan vastuullisesti työnantajan roolissa ja tarjoamaan nuorelle onnistuneen kesätyökokemuksen.

Yhdistysten hakemukset ja myöhemmin työpaikkakuvaukset OP Tampereen www-sivuilla: www.op.fi/tampere/kesaduuni