Nyt 25 vuotta myöhemmin mies toimii yrittäjänä Golf Sky Oy:ssä, jolla on golfmyymälät Tampereella, Vantaalla ja Hattulassa sekä 15 liikettä golfkentillä ympäri Suomea. Lisäksi hän pyörittää talviharjoittelukeskusta ja suosittua verkkokauppaa.

Mikko Asonen on toiminut alalla yrittäjänä 2000- luvun alkupuolelta lähtien. Nykyisen firmansa hän perusti vuonna 2014 ja on viidessä vuodessa kasvattanut liikevaihdon yli viiteen miljoonaan euroon. Kokopäiväisiä työntekijöitä on palkkalistoilla noin 20.

– Kiirettä on pitänyt, ja kasvun seurauksena säntäilen paikasta toiseen. Olen tehnyt paljon töitä viimeisen parin vuoden aikana, sillä golfbisnes on alana haasteellinen. Suomen markkinat ovat pienet, ja kilpailu kolmen ison toimijan kesken käy kiivaana. Hintasota on kovaa. Menestyminen ja muista erottautuminen vaativat työtä, tietoa ja asiantuntemusta.

– Pyrimme pitämään kulut pieninä ja palvelemaan asiakkaita hyvin. Pidämme heidät tyytyväisinä myymällä heille oikeat välineet ja vain sitä, mitä he tarvitsevat, eikä mitään ylimääräistä. Tärkeää on, että asiakas esimerkiksi pääsee lyömään mailoilla ennen kuin ostaa ne. Tyytyväinen asiakas tulee meille ehkä vielä toistekin.

Kiireinen mies ei aio hidastaa vauhtia tulevaisuudessakaan vaan mielessä pyörivät suunnitelmat toiminnan ja palvelun laajentamisesta entisestään.

Entä ehtiikö yrittäjä itse viheriöille valkeaa pientä palloa lyömään? Viime kesänä vain viidesti, mutta kun työpäivät pyörivät golfin ympärillä, vapaa-ajan viettää mielellään jo ihan muissa ympyröissä.

-Katselen avoimin silmin, mitä Suomen sisällä voi vielä tehdä. Myös Ruotsin markkinat kiinnostavat, sillä ne ovat huomattavasti isommat kuin täällä. Aina pitää olla tavoitteita, Mikko Asonen naurahtaa.