Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorille tärkeä etappi. OP Tampere etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankki lahjoittaa yhdistykselle 400 euroa nuoren palkaksi kahden viikon työjaksosta.

OP Tampere tarjoaa tuen yhteensä 120 nuoren työllistämiseksi tänä vuonna 120 vuotta täyttävän OP Ryhmän kunniaksi. Yhdistykset voivat hakea palkkalahjoitusta 1.–28.2.

Yhdistyksen hakulomake lahjoitusta varten

Maaliskuun alussa osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Mielekkäitä ja vastuullisia kesäduuneja

Viime kesänä nuoret työllistyivät yhdistyksissä esimerkiksi somereporttereiksi, kunnossapitotehtäviin sekä urheilu- tai kulttuuritapahtumien ja kesäleirien apulaisiksi.

Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta.
OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Nuorten hakuaika on käynnissä 14.3.–18.4.

Kun osuuspankki on tehnyt valinnat kampanjaan mukaan pääsevistä yhdistyksistä maaliskuun alussa, käynnistyy nuorten hakuaika 14.3. ja tulevat kesäduunit päivitetään hakuohjeiden kera op.fi/tampere/kesaduuni-sivulle.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesäduuneja OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä, ja tavoitteena on työllistymisen lisäksi tukea nuorten taloustaitojen hallintaa. Lokakuussa OP kartoitti kyselyllä asiakkaiden toiveita oman osuuspankin vastuullisuustyölle, ja kyselyyn vastanneista miltei 2 600:sta OP Tampereen asiakkaasta yli kolmasosa näki nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukemisen tärkeimmäksi vastuullisuustyön tavaksi.

Lisätiedot Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta OP Tampereen osalta:

op.fi/tampere/kesaduuni
Tarja Sara, johtaja, viestintä ja ihmiset, OP Tampere
puh. 010 254 6213