Tänä vuonna pankki sai alueella toimivilta seuroilta, yhdistyksiltä ja muilta kolmannen sektorin yhteisöiltä 68 hakemusta. Kaikki hakemukset ja rahoille pohditut kohteet ovat tuntemisen arvoisia - meillä on paljon pyyteettömän hyvän tekijöitä ympärillämme. OP Tampereen vastuullisia tukemisen muotoja ovat Hyvä työn lisäksi muun muassa Kesäduuni OP:n piikkiin, Yrityskylä yläkoulu- ja alakouluhankkeet, Hiiop-vapaaehtoistyö ja Taloustaitohanke. Hyvä työ -lahjoitus myönnetään kohteelle, joka sopii pankin arvomaailmaan: ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen.

Pallokouluhankkeella liikutetaan lapsia

Kolmen nokialaisen yhdistyksen yhteishanke sai yhteensä 3000 euron Hyvä työ -lahjoituksen. BC Nokian, FC Nokian ja NoPS:n yhteisen pallokouluhankkeen avulla on tarkoitus liikuttaa 200 lasta vuosittain.

-Lahjoituksen saaminen on osoitus siitä, että urheiluseurojen yhteisten toimintojen arvo tunnistetaan seurojen ja harrastajien lisäksi myös muualla yhteiskunnassa. Lahjoituksen avulla pystymme järjestämään toimintaa nyt ja tulevaisuudessa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa sekä palkkaamaan liikunta- ja kasvatusalan ammattilaiset ohjaamaan toimintaa, kiittää BC Nokian toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski.

1500 euroa eläinsuojeluun

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys toimii täysin vapaaehtoistoimin ja lahjoitusvaroin. Yhdistyksen kautta kulkee vuosittain 600-700 eläintä kohti uutta, parempaa elämää. Hyvä työ -lahjoitus käytetään hylättyjen ja kaltoinkohdeltujen eläinten ylläpito- ja eläinlääkärikuluihin. PESU ry tekee aktiivista työtä eläinsuojelutyön edistämiseksi ja kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi.

VPK tekee työtä turvallisen yhteiskunnan eteen

Sääksjärven VPK haluaa pitää nuoriso-osaston viikoittaisen toiminnan maksuttomana, jotta mukaan pääsevät kaikki lapset lähtökohdista riippumatta. Osastot harjoittelevat säännöllisesti ylläpitääkseen ja kehittääkseen tietojaan ja taitojaan. Palokunta järjestää vuosittain useita yleisötapahtumia sekä eri kohderyhmille suunnattuja turvallisuuskoulutuksia. Tätä tärkeää toimintaa OP Tampere tukee 1500 euron Hyvä työ -lahjoituksella.

Onnistumisen kokemuksia autistilapsille

Tampereen seudun autismiyhdistykselle lahjoitettiin 3000 euroa lasten harrastusryhmien rahoittamiseksi. Autismi/neurokirjon lapset ovat erittäin innokkaita opettelemaan koodausta, kaveritaitoja ja uintia, mutta tavallisiin ryhmiin osallistuminen ei heillä onnistu tuen tarpeen ja aistikuormituksen vuoksi. Hyvä työ -lahjoituksella tuetaan mahdollisuutta harrastaa yhdenvertaisesti turvallisessa pienessä ryhmässä.

Työttömien työpajatoimintaa luonnossa

Etappi ry toteuttaa luontopainotteista työpajatoimintaa pirkanmaalaisille alle 30-vuotiaille työttömille nuorille. Hyvä työ -lahjoituksella tuetaan Etapin luontopalveluiden (Luontopolkua eteenpäin ja Retkikunta Kuukkeli) luontotoiminnan toteutusta ja retkeilyvälineiden hankintaa. 3000 euron lahjoituksen tuella voidaan tarjota työttömille mahdollisuus kokea luonnon hyvinvointia edistävä vaikutus kriisien keskellä.

-Olemme valtavan kiitollisia, että Hyvä työ -tiimi on nähnyt palvelumme merkityksellisiksi ja lahjoituksen arvoiseksi. Tästä on hyvä jatkaa, kiittää Juha Laitila, Etappi ry:n Retkikunta Kuukkelin valmentaja, sekä luontopalveluiden kehittäjä.

Mieskavereita lapsille ja koulutettuja synnytystukihenkilöitä perheille

Hyvä työ -lahjoituksen sai myös Tampereen ensi- ja turvakoti ry 3000 euron lahjoituksella tuetaan mieskaveritoimintaa sekä vapaaehtoisten synnytystukihenkilöiden eli doulien koulutusta. Mieskaverit toimivat pyyteettömästi kavereina lapsille. Tampereen ensi- ja turvakoti ry välittää vapaaehtoisia doulia erityistä tukea tarvitseville perheille tueksi synnytykseen ja/tai siihen valmistautumiseen.