K-ryhmä valitsi hänen kauppansa vuoden 2019 Suomen parhaaksi K-Citymarketiksi ja myönsi sille myös vuoden juomakauppa -palkinnon. Viime vuosi oli yrityksen historian paras: liikevaihto kasvoi huimat 42 prosenttia.

– Jouduimme ratkaisemaan positiivisia ongelmia. Esimerkiksi asiakasmäärien kasvu tukki kassalinjat, joten lisäsimme kuusi uutta kassaa, Sivonen naurahtaa.

Menestyksen avaimet löytyvät kovan työn lisäksi innovatiivisuudesta sekä halusta tarjota asiakkaille elämyksiä ja viihtyisyyttä. Sivosen aloittaessa kauppiaana Pirkkalassa vuonna 2009 K-ryhmä lupaili pikaista remonttia, joka kuitenkin venyi vuosia. Mies käytti ajan hyödykseen kiertelemällä maailmaa ja tutustumalla erilaisiin ruokakauppoihin. Silmään pisti etenkin ravintoloiden ja kaupan rajan rikkominen.

Kun Cittari uudistettiin kattavasti vuonna 2018, Sivonen toi sinne toisena Suomessa sushibuffetin, joka sai valtavan suosion. Tavoitteena oli myydä sushia noin 500 kiloa viikossa, mikä ei riittänyt alkuunkaan. Kapasiteetti nostettiin 5 000 kiloon viikossa, ja viime vuonna asiakkaiden suihin upposi 4,7 miljoonaa palaa sushia. Suosittu herkku kaipasi rinnalleen japanilaishenkistä olutta, joten kauppias kehitti sellaisen yhteistyössä tamperelaisen pienpanimon kanssa.

Ruokamaailmaa on sittemmin laajennettu tuomalla palvelutiskille friteeratut Buffalo Fried Chicken -kananpalat sekä tamperelaisten suosikkiravintoloiden valmistamaa kiinalaista ja ranskalaista ruokaa.

– Teimme remontin jälkeen päätöksen, ettemme jää paikoilleen vaan kehitämme koko ajan jotain uutta. Meillä on nyt esimerkiksi lapsiparkki kaupan sisällä hedelmä- ja vihannesosaston luona, verkkokauppa, Suomen suurin makeisosasto, ananaksen kuorintakone, mehukoneita, 3D-mainostaulut ja sähköiset hintanäytöt. Pöytälaatikossa on vielä monta hyvää ideaa, Sivonen kertoo.

CM Pirkkalan raha- ja vakuutusasiat on keskitetty OP Tampereen yrityspalveluihin.

– Meille merkitsee paljon, että rahahuolto pelaa vaivattomasti. Sen pitää toimia niin, ettei siihen tarvitse käyttää päivittäistä työaikaa. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin, Sivonen toteaa.

Tiesitkö? Sami Sivonen on maailman nopein ruokakauppias: hän saavutti viime vuonna MM-hopeaa maailman nopeimmassa rata-autoilusarjassa Time Attackissa Australiassa.