Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyyn. Reppukeräyksellä pyritään siihen, että jokaisella koululaisella olisi koulujen alkaessa upouusi reppu. Lahjoitettavan repun tai penaalin tulee olla käyttämätön ja uusi, jotta lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

Reppuja ja penaaleita otetaan vastaan Hämeenkatu 12:ssa heinäkuun ajan

Myös OP Tampereen toimialueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin pankin päätoimipisteeseen osoitteessa Hämeenkatu 12 sen aukioloaikoina maanantaista perjantaihin kello 10-17. Keräys on käynnissä heinäkuun ajan. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. OP Tampere toimittaa reput ja penaalit HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajenee 52 paikkakunnalle. Reppuja kerätään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Eurajoki, Hamina, Haukipudas, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Kempele, Keuruu, Kiiminki, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Mänttä-Vilppula, Naantali, Orivesi, Oulu, Parainen, Pori, Porvoo, Pyhäntä, Pälkäne, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Ulvila, Vaasa, Vantaa, Vehmaa, Vihti ja Ylivieska.