Mikä on verkkopankki? Miten maksan siellä laskuja tai siirrän rahaa tililtä toiselle? Mistä ja miten saan ladattua sovelluksia älypuhelimeeni? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus Varmuutta verkkoon -digiopastuksista, joita OP Tampere ja ATK Seniorit Mukanetti ry ovat järjestäneet.

Lisää tilaisuuksia on tulossa syksyllä. OP:n sähköiset pankkipalvelut ovat käteviä ja helpottavat arjen pankki- ja raha-asioiden hoitoa. Monella seniorilla kynnys laitteiden ja sähköisten palveluiden käyttöön voi tuntua korkealta.

– Opastuksessa pankin asiantuntijat selvittävät, miten verkkopalvelut, OP-mobiili ja Pivo toimivat. Mukanetin vertaisohjaajat opastavat osallistujia henkilökohtaisesti laitteiden käytössä ja auttavat lataamaan sovelluksia sovelluskaupoista. Lopuksi pankin väki neuvoo henkilökohtaisten pankkitunnusten käyttöä sovelluksissa, selvittää OP Tampereen asiakkuusjohtaja Katja Malmberg.

Mukaan tarvitsee ottaa oma älypuhelin tai tabletti, sähköpostiosoite ja sen salasana, käyttäjätunnus sovelluskauppaan, verkkopankkitunnus ja vaikkapa yksi paperilasku.

– Aiempaa kokemusta sähköisistä palveluista ei tarvitse olla. Oman älylaitteen käytön tuntemus helpottaa alkuun pääsemisessä ja antaa rohkeutta myös pankkiasioiden hoitamiseen sähköisesti, kertoo Mukanetin toiminnanjohtaja Eija-Riitta Kortesluoma.

Digiopastukset ovat maksuttomia ja kestävät noin kaksi tuntia. Tietoa syksyn tilaisuuksista OP Tampereen toimialueella löytyy pankin ja Mukanetin nettisivuilta sekä paikallislehdistä.

– Osallistujat ovat olleet innoissaan opastuksesta. He saavat vastauksia kysymyksiinsä ja pystyvät harjoittelemaan sähköisten palveluiden käyttöä rauhallisin mielin, kun tuki on vieressä, Kortesluoma lisää.