Joka kevät taloustaitoja prepataan erityisesti maaliskuun Taloustaitoviikolla, jonka myötä yhdeksäsluokkalaiset valmistautuvat valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää Historian ja yhteiskuntatiedon opettajien liitto HYOL ry, ja OP toimii kilpailun yhteistyökumppanina. Vuodesta 1966 järjestettyyn Suomen vanhimpaan koululaiskilpailuun on osallistuttu jo monen sukupolven ajan ympäri Suomen, ja sen tavoitteena on kannustaa 9.-luokkalaisia kartuttamaan taloustaitojaan.

Vuoden 2024 kilpailuun osallistui yli 17 000 nuorta 315 koulusta ympäri Suomen. Tämän kevään taloustaitokilpailun finaalissa 22.5. taituroi 30 nuorta, myös kaksi paikallista nuorta Tampereelta ja Ylöjärveltä. Tänä vuonna voitto meni Kemiin. Finaalissa kirjoitettiin muun muassa essee kultaan sijoittamisesta sekä vertailu USA:n ja Suomen tuloverotuksesta.

Ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille 2100 eurolla taloustaitostipendejä

OP Tampere kannustaa nuoria talousasioiden pariin myös lahjoittamalla 100 euron arvoisen taloustaitostipendin toimialueensa lukioiden 18:lle ylioppilaalle ja kolmelle Tredusta valmistuvalle, liiketalouden perustutkinnon suorittavalle merkonomille. Stipendit myönnetään oppilaille, jotka ovat osoittaneet erityistä kiinnostusta talousasioita kohtaan opintojensa aikana – esimerkiksi kurssivalintojensa, harrastustensa, luottamustehtäviensä tai opintomenestyksensä kautta.

”Taloustaitojen vahvistaminen on tärkeä osa vastuullisuustyötämme. Tuemme koululaisten Yrityskylää, pidämme taloustaidoista oppitunteja, teemme yhteistyötä opiskelijajärjestöjen kanssa sekä tuemme ja opastamme asiakkaitamme sähköisten pankkipalveluiden käyttämisessä. Toivottavasti nämä stipendit kannustavat nuoria oman talouden kestävään hallintaan ja toimivat vaikka pesämunana säästämisen aloittamiseen.” Tarja Sara, viestintä- ja henkilöstöjohtaja, OP Tampere

Kuvassa: OP Tampereen Finanssikoutsit luotsasivat yhdeksäsluokkalaisia taloustaidoissa kohti Taloustaitokilpailua.