Tampereen Kansi ja areena -hankkeen ensimmäinen vaihe sisältää eteläisen kannen, monitoimiareenan ja kaksi tornitaloa. Kaupungin silhuettiin kesällä nousseet torninosturit kertovat talojen rakentamisen alkaneen.

OP on rakennushankkeessa mukana yhtenä omistajana ja rahoittajana. Tampereen kaupunki omistaa monitoimiareenasta 40 prosenttia ja muut sijoittajat – OP, LähiTapiola ja SRV – kukin 20 prosenttia. Kolme viimeksi mainittua sijoittajaa omistaa kannen liike-, toimisto- ja asuinrakennukset sekä Ranta-Tampellaan rakennettavat kuusi asuintaloa kukin tasaosuuksin.

– Haluamme vastuullisena paikallisena toimijana tukea Pirkanmaan alueen kasvua ja kehittymistä. Keskustaa tiivistämällä ja uudella kaupunki-infralla syntyy uutta elinvoimaa sekä luodaan mahdollisuuksia uusille työpaikoille, palveluille ja asumiselle, kertoo OP Kiinteistösijoitus Oy:n toimitusjohtaja Markku Mäkiaho.

Monitoimiareena valmistuu syksyllä 2021 ja toimii jääkiekon MM-kisojen pääkenttänä keväällä 2022.

– Olemme rakentamassa tapahtumakeskusta, jonka kaltaista ei olosuhteiltaan ja tekniikaltaan luultavasti ole tehty tässä mittakaavassa missään muualla maailmassa. Areena rakennetaan sadaksi vuodeksi, emmekä voi tietää, mitä kaikkea siellä tullaan tulevaisuudessa tekemään. Yksi haaste onkin luoda joustavuutta tulevia käyttötarkoituksia varten. Lisäksi haemme uusia innovatiivisia edelläkävijäratkaisuja areenan palveluiden ja tekniikan toteuttamiseksi.

Mäkiahon mukaan tutkinnan alla on esimerkiksi mahdollisuus ottaa käyttöön kasvomaksu, jolla voi vahvistaa maksun omilla kasvoillaan. Hologrammiteknologian avulla voidaan puolestaan nähdä konserteissa jo edesmenneitä esiintyjiä postuumisti.

Monitoimiareenaan mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa.