Ruokaa kotiintoimituksella

Koronavirusepidemian vuoksi ikäihmisiä on ohjeistettu eristäytymään mahdollisuuksien mukaan kotiinsa. Kaikilla ei ole läheisiä, jotka voisivat hoitaa mm. ruokaostoksia heidän puolestaan. TampereMissio on avannut yli 70-vuotiaiden riskiryhmälle suunnatun arkiapua antavan puhelinnumeron 040 198 6128 maanantaista torstaihin klo 9-11 ja toimittaa ruokaostoksia työntekijöidensä ja vapaaehtoisten voimin koko Tampereen alueella:

"Ruokakassien sisällöt kokoamme lahjoitusvaroin. Kassin arvo on suunnilleen 15-25 euroa, ja laitamme mukaan 15 euron laskun. Asiakas voi maksaa sen, jos oma taloudellinen tilanne sen mahdollistaa. Koordinoimme toimintaa yhdessä seurakuntien Mummon Kammarin kanssa", kertoo järjestöjohtaja Matti Helin TampereMissiosta.

Toiminta saatiin käynnistymään, mutta rajoitustoimien odotetaan jatkuvan ja tiukentuvan. Lahjoituksella toiminnalle ja sen kehittämiselle turvataan jatkoa:

"Osuuspankilta lahjoitus on todella hienoa vastuunottoa ja myös esikuvan näyttämistä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tampereella on satoja yksinäisiä vanhuksia, joille tämä apu on aivan välttämätöntä", korostaa Helin.

Läheisille tukea, keskustelulle ja toimenpiteille tilaa

Irti huumeista ry aikoo rahoittaa OP Tampereen lahjoituksella Tampereelle läheisseminaarin, jonka tavoitteena on nostaa kaupungissa esille huumeidenkäyttäjien läheisten asemaa ja mahdollistaa kehittävä keskustelu toimijoiden välillä. Koolle kutsutaan ammattilaisia, vapaaehtoisia, kuntalaisia ja kaikki ne, joita huumeidenkäyttö koskettaa ja huolettaa.

"Tarvitsemme myös läheisten vertaistukiryhmäämme Tampereelle uusia vapaaehtoisia ryhmänohjaajia. Tavoitteena on innostaa seminaarissa ihmisiä mukaan tähän merkitykselliseen ja läheisille tärkeään vapaaehtoistyöhön. Läheisseminaareja on järjestetty ympäri Suomen, ja vastaanotto on ollut huikeaa. Seminaarien tuotoksena on syntynyt keskustelua, uusia läheisryhmiä ja toimintaa alueille. Kiitos läheistyön mahdollistamisesta", kertoo toiminnasta Mira Reponen, huume- ja läheistyön vastaava Irti huumeista ry:stä.

Lisätiedot:

Tarja Sara, johtaja, Ihmiset ja viestintä, puh. 010 254 6213