Vuonna 2005 tamperelainen, tuolloin vähän yli 40-vuotias Tuire Sirén-Lehtinen poikkesi asioilla OP:ssa ja päätyi keskusteluissa yhteyshenkilönsä kanssa hankkimaan itselleen vakuutuksen vakavan sairauden varalta.

– Olin täysin terve ja vähän mietin, tulenko edes koskaan tarvitsemaan tällaista vakuutusta, mutta päätin sen lopulta ottaa. Raha häviää muutenkin tililtä aina johonkin, eikä kuukausimaksu tuntunut isolta kustannukselta. Jossain vaiheessa jo ajattelin, onko vakuutus aivan turha, mutta en lopettanut sitä, hän muistelee.

Vakavan sairauden turva on jopa 100 000 euron veroton kertakorvaus vakavasti sairastuneelle. Sen myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy. Suomen kattavin vakavan sairauden vakuutus kattaa 11 vakavaa sairautta, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan sekä korvattavaan vakavaan sairauteen tai tapaturmaan menehtymisen.

Aluksi raha-asiat toisarvoisia

Sirén-Lehtinen sairastui vuonna 2017 rintasyöpään ja kävi läpi rankat leikkaus-, sytostaatti-, säde- ja hormonihoidot. Hän jäi lähes kahdeksaksi kuukaudeksi sairauslomalle keikkaluontoisesta ravintolatyöntekijän työstään.

– Kun saa tällaisen diagnoosin, ei todellakaan ensimmäisenä mieti raha-asioita. Ne ovat siinä vaiheessa ihan toisarvoisia. Vähän ajan kuluttua tilanteen rauhoituttua ne nousivat mieleen, sillä tulihan toimeentulooni iso lovi. Harmittelin melko pientä sairauspäivärahaani; epäsäännöllisessä työssä tuloni olivat olleet alhaiset.

Jossain vaiheessa mieleen juolahti vuosia sitten otettu vakuutus vakavan sairauden varalta. Mahtaisiko tässä tapauksessa saada vakuutusyhtiöltä jotain korvausta? Kyllä sai, sillä syöpä kuuluu yhtenä Suomen yleisimpänä vakavana sairautena korvattavien kärkeen.

Turva kattaa myös sydäninfarktin, sepelvaltimoiden ohitus - leikkauksen ja pallolaajennuksen, munuaisten vajaatoiminnan, aivohalvauksen, suuren elinsiirron, halvauksen, MS-taudin, suuren palovamman, sokeuden ja kooman.

Taloudellinen paine poistui

Vakavan sairauden turvan korvauksen saa käyttää niin kuin itse haluaa. Sillä voi hankkia parasta mahdollista hoitoa tai sairauden vaatimia lääkehoitoja tai apuvälineitä, lyhentää lainoja, hemmotella itseään tai lähteä vaikkapa unelmiensa matkalle.

– Minä käytin korvauksen ihan normaaliin arkipäiväiseen elämiseen. Se vapautti minut henkisesti taloudellisesta paineesta sairausajalta, kun ei tarvinnut miettiä, saanko maksettua laskut ja lainanlyhennykset. Elämä jatkui tavalliseen malliin niiden suhteen. Jos olisin ollut pelkällä sairauspäivärahalla, olisi pitänyt tehdä muita järjestelyjä, kuten ehkä realisoida omaisuutta. Vakuutuskorvaus oli suunnaton apu, kertoo sairaudestaan tervehtynyt Sirén-Lehtinen.

Vakavan sairauden turva on uudistunut 22.9.2021 ja on nyt OP Vakava sairaus ja henkiturva, joka sisältää aiempaa laajemman vakuutusturvan sinulle ja läheisillesi. Omien vakuutustesi ominaisuudet voit tarkistaa vakuutuskirjastasi. Lue lisää.