Joka kevät taloustaitoja prepataan erityisesti maaliskuisella Taloustaitoviikolla, jonka myötä yhdeksäsluokkalaiset valmistautuvat valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää Historian ja yhteiskuntatiedon opettajien liitto HYOL ry, ja OP toimii kilpailun yhteistyökumppanina.

Tämän kevään taloustaitokilpailun finaalissa taituroi 16 nuorta, mukaan lukien pirkanmaalaiset Eero Sallinen, Merle Tattari ja Joni Pyrstöjärvi.

"Finaaliin kuului puolen tunnin mittainen videohaastattelu, jossa vastasimme talousaiheisiin kysymyksiin ja selitimme erilaisia käsitteitä", kertoo Joni.

Haastattelijana toimi myös OP Tampereen sijoituspäällikkö Noora Haanpää. Kirjallisessa osuudessa finalisteilla oli 45 minuuttia aikaa pohtia sitä, miten suomalainen yhteiskunta voi toipua koronapandemian vaikutuksista.

Tunsin juuri tämän aiheen erityisen hyvin, koska suoritin viime keväänä Helsingin yliopiston kurssin talouskriiseistä ja niiden vaikutuksista. Kaiken kaikkiaan kilpailu oli oikein mielenkiintoinen kokemus! On hienoa, että kilpailu järjestetään kannustamaan nuoria taloustiedon pariin.

Joni Pyrstöjärvi

Ylioppilaille 1700 eurolla taloustaitostipendejä

OP Tampere kannusti nuoria talousasioiden pariin myös lahjoittamalla 100 euron arvoiset taloustaitostipendit 17:lle kevään ylioppilaalle, jotka ovat osoittaneet erityistä kiinnostusta talousasioita kohtaan lukio-opintojensa aikana – esimerkiksi kurssivalintojensa, harrastustensa tai luottamustehtäviensä kautta.

Meille osuuspankissa suomalaisten taloustaitojen kohentaminen on tärkeää. Toivomme näiden stipendien edelleen kannustavan nuoria oman talouden kestävään hallintaan.

Tarja Sara, viestintä- ja henkilöstöjohtaja, OP Tampere

Kansalaistaitoja Yrityskylästä

OP Tampere ja muut alueen osuuspankit ovat mukana myös mahdollistamassa erilaista – ja monen mielestä vuoden hauskinta – koulupäivää 6. ja 9. luokkaisten Yrityskylässä. Kuudesluokkalaiset harjoittelevat pienyhteiskuntaa simuloivassa Yrityskylässä prosenttilaskua, taloustaitoja ja yhteiskuntaoppia mielekkäällä tavalla ja tutustuvat verotukseen ja työelämään.

OP Tampereen finanssikoutsit puolestaan jakavat talousaiheisia vinkkejä rennolla otteella oppilaitoksissa, erilaisissa tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa – juuri siellä, missä nuoret ovat.

Lue lisää: Finanssikoutseilta talousvinkkejä nuorille ilmaiseksi

Kuvassa Taloustaitokilpailun finaaliin suoriutunut Joni Pyrstöjärvi suorittaa ansiokkaasti TET-jaksoaan OP Tampereessa markkinoinnin ja viestinnän avustavissa tehtävissä vuonna 2020.