Kahdeksan nuorta työntekijää kertoo muutaman minuutin pituisilla videoilla nuorten elämään liittyvistä pankkiasioista.

– Tarkoitus on avata nuorille pankkimaailmaa ja kertoa teemoista, jotka heidän elämässään ovat ajankohtaisia, kertovat Finanssikoutseina oman työnsä ohella toimivat OP Tampereen asiakkuusasiantuntijat Jenni Reinikka ja Iida Asikainen.

Videoiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan: kuinka maksaa laskuja, kuka saa opintolainaa, mikä on luottokortti, miten Pivolla voi maksaa kaverille jne. Tulossa on tietoiskuja ensiasuntoa ostaville, sijoittamista miettiville ja oman talouden paremmasta hallinnasta kiinnostuneille.

– Meille saa vinkata kiinnostavista aiheista jättämällä kommentin videoiden alle. Kyse ei ole valistamisesta tai pankin markkinoinnista, vaan haluamme tarjota nuorille apua siellä, mistä he nykyisin sitä luontaisesti etsivät.

Finanssikoutsit kuvaavat videonsa nuorison omaan tapaan älypuhelimella ja selfietikulla. Tyyli on rento ja jutusteleva – ihan kuin hyvälle kaverille puhuisi.

– Emme ole videokuvauksen tai editoinnin ammattilaisia, kuten monet tubettajat ovat. Siksi suhtaudumme näiden infopläjäysten tekoon huumorilla, vaikka ne ovat täyttä asiaa. Toivomme, että kevyet ja yksinkertaiset tietoiskut tavoittavat nuoria ja antavat heille vinkkejä arjen pankkiasioiden hoitoon, Reinikka toteaa.

OP Tampereen Finanssikoutsien tube-kanava päivittyy useita kertoja kuussa. Hyödyllistä tietoa löydät myös pankin Instagram- (optampere) ja Facebook-tileiltä (www.facebook.com/optampere).