Lahjoitus on osa osuuspankeille tärkeää yhteiskuntavastuullista työtä paikallisen elinvoiman ja hyvinvoinnin rakentamiseksi. Yliopiston toiminta sopii hyvin OP Ryhmän arvoihin, ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen. Tampereen yliopisto tekee merkittävää yhteiskunnallista työtä, luo tieteellisellä tutkimuksella uusia kestävän tulevaisuuden mahdollisuuksia ja tekee Tampereen seudusta vetovoimaisen paikan asua, elää, työskennellä ja yrittää.

Niin osuuspankille kuin yliopistolle kumppanuudet ja yhteistyö ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat keskeinen osa vaikuttavuutta.  Myös rehtori Mari Walls nostaa esiin esille laajan, monipuolisen ja pitkäjänteisen yhteistyön merkityksen.

- Meiltä valmistuvat Tampere Alumnit rakentavat Suomen elinvoimaisuutta niin yrityksissä kuin erilaisissa yhteisöissäkin. Tarjoamme joustavat mahdollisuudet koko työuran mittaiseen osaamisen täydentämiseen ja yhteiskehittämiseen. Yliopistolla on tarjota monialaisia vahvuusalueita, jotka perustuvat uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja soveltamisosaamiselle, Walls korosti.

Tampereen yliopiston uraa uurtavaa poikkitieteellinen lähestymistapa kiinnostaa finanssialaa erityisesti kauppatieteiden ja työelämän kehittämiseen liittyvän tutkimuksen ja koulutuksen kautta – mutta se vastaa monipuolisesti myös muiden alojen tarpeisiin ja vaikuttaa tätä kautta yritysten sijoittumispäätöksiin.

- On selvää, että Tampereen yliopisto on iso osa koko alueemme vetovoimaa. Yliopiston tekemä työ säteilee laajasti ympäristöömme. Uuden yliopiston monialainen ote yli perinteisten raja-aitojen antaa varmasti monessa mielessä etulyöntiaseman niin tutkimuspuolella kuin koulutuksessakin, painotti OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Nopeassa muutoksessa oleva työelämä tarvitsee osaajia ja osaamisen jatkuvaa päivittämistä.

- Alueemme tarvitsee koulutettua työvoimaa. Ihmiset asettuvat asumaan, rakentavat elämäänsä, tekevät työtä ja pitävät pyörät pyörimässä, toteaa OP Luopioisten toimitusjohtaja Sirpa Leppäkoski.

Lahjoituksessa ovat mukana OP Etelä-Pirkanmaa, OP Kangasala, OP Kuru, OP Luopioinen, OP Mouhijärvi, OP Pohjois-Häme, OP Punkalaidun, OP Sastamala, OP Satapirkka, OP Tampere ja OP Ylä-Pirkanmaa.

Kuvassa: Yhteistä lahjakirjaa olivat luovuttamassa toimitusjohtajat Jani Vilpponen OP Tampereesta, Sirpa Leppäkoski OP Luopioisista ja Jyrki Turtiainen OP Kangasalasta ja yliopistolta vastaanottamassa rehtori Mari Walls ja Elina Suojanen-Laine.