OP Turun Seudun varallisuudenhoidon liiketoimintajohtajana 1.2.2022 aloittanut Petri Leino odottaa innolla pureutumista uusiin haasteisiin. Sijoitusneuvottelijaharjoittelijana vuonna 2007 pankissa aloittanut Petri kokee tietyllä tapaa palavaansa kotiin.

Tulen samana ihmisenä tutulle alueelle, mutta tuhat kokemusta rikkaampana ja laajempikatseisena. Uskon laajan työkokemukseni pankin eri liiketoiminnoista olevan hyödyksi niin, että se näkyy myös asiakkaille asti, Petri luonnehtii.

Liiketoimintajohtajan rooli on kaksijakoinen. Tekemisen suuntaaminen pankin omien sekä OP Ryhmältä tulevien strategisten suuntaviivojen mukaisesti on merkittävässä roolissa. Toinen konkreettinen rooli on ihmisten johtaminen.

- Pyrin johtamisellani luomaan olosuhteet, joissa lähtökohdat asiantuntijoidemme onnistumiselle ovat kunnossa. Kehittymään ja kokeilemaan kannustava työympäristö tuottaa positiivisia työntekijäkokemuksia ja lopputulemana myös tyytyväisiä asiakkaita.

Osaavien asiantuntijoiden sekä hyvän palveluvalikoiman lisäksi asiakkaan valintaan vaikuttaa osuustoiminnallisen pankin arvopohja. OP Turun Seutu on jo sadan vuoden ajan toiminut perustehtävänsä mukaisesti tuottaen asiakkaille ja toimialueelle taloudellista hyvinvointia monella eri tavalla.

- Niin sijoittaminen kuin varallisuudenhoito ovat pitkäjänteistä tekemistä ja juuri se on meidän juttumme. Tavoittelemme pitkäaikaisia asiakassuhteita ja kumppanuuksia ja se näkyy meillä asiakkuussuhteen hoidossa. Mitään pikajuttuja ei lähdetä tavoittelemaan vaan haluamme olla varainhoidon kokonaisvaltainen kumppani yli sukupolvien, Petri tiivistää.

Asiakastyytyväisyys edellä

Keskustelun siirtyessä asiakaskokemukseen, syttyy Petrin ääneen uusi, entistä innostuneempi sävy. Asiakkaiden muuttuviin odotuksiin vastaaminen ja asiakastyytyväisyyden pitäminen kärkisijoilla vertailussa kuin vertailussa on selvästi yksi Petrin suurimmista motivaattoreista töissä.

On erittäin tärkeä asia, että asiakas saa sujuvaa palvelua ja yhteistyö asiantuntijoidemme kanssa on toimivaa ja vaivatonta. Kaikessa tekemisessämme näkyy se, että asiakas on keskiössä. Kuuntelemme hyvin herkällä korvalla asiakkaidemme muuttuvia toiveita ja tarpeita, joten kaikenlainen palaute toiminnastamme on erittäin tärkeää ja haluttua, Petri kertoo.

Sähköisten palveluiden kehittyminen tarjoaa nykyään myös paljon arkea helpottavia palveluratkaisuita. Esimerkiksi Teams-verkkoneuvottelu antaa asiakkaalle vapauden käydä neuvotteluita asiantuntijoidemme kanssa vaikkapa kotisohvalta. Siirtymiseen pankin toimitiloihin ei tarvitse varautua, joten aikaa vapautuu muuhun käyttöön.

- Teams-verkkoneuvottelun erinomainen puoli on se, että se tehdään sähköisesti tunnistautuneena. Näin ollen asioista voidaan sopia sujuvasti neuvottelun aikana eikä valtaosassa asioita tarvita enää edes erilaisten papereiden allekirjoittamista. Teams-verkkoneuvottelussa ollaan kasvotusten sen oman tutun asiakasvastaavan kanssa ja samalla voidaan vaihtaa ajatuksia laajemminkin. Ehdottomasti suosittelen testaamaan, Petri kannustaa.

Paras aika aloittaa säästäminen on nyt

Entistä useampi suomalainen on parin viime vuoden aikana löytänyt säästämisen ja sijoittamisen eri muodot rahastoista osakkeisiin. Petri suhtautuu ilmiöön erittäin positiivisesti, sillä tulevaisuuteen varautuminen on yksi parhaista päätöksistä mitä etenkin nuorella iällä voi tehdä.

- Kun pienistä puroista lähdetään liikkeelle riittävän ajoissa, niin siinä tehdään arvokasta varautumista eläkepäiviin. Ja antaahan säästäminen samanaikaisesti joustomahdollisuuksia muutoinkin elämän varalle. Eikä missään kohti ole liian myöhäistä ottaa ensi askeleita kohti varastumista, paras päivä aloittamiselle oli eilen ja toiseksi paras on tänään, Petri muistuttaa.

Säästämisen ja sijoittamisen aloittaminen ei Petrin mukaan tarkoita kituuttamista tai elämän iloista luopumista.

Elämää pitää elää ja siitä tulee myös nauttia! On siis tosi ok, että säästyneitä varoja myös käytetään. Tärkeintä on löytää tasapaino, miettiä käytetäänkö nyt kaikki säästyneet varat ja jatkaa säästämistä sinnikkäästi myös esimerkiksi sen lomamatkan tai uuden auton hankinnan jälkeenkin.

Toinen tärkeä tasapainon löytämisen paikka on työ- ja vapaa-aika. Petrille jaksamista arkeen tuo kolmen kouluikäisen lapsen kanssa touhuaminen sekä jalkapallon pelaaminen Paraisilla ikämiesjoukkueessa.

Ruotsi on äidinkieleni, vaikka sitä ei nimestäni ehkä pysty suoraan päättelemään. Kanssani voi siis tulla juttusille molemmilla kotimaisilla, olipa aiheena varainhoidon palvelumme tai jalkapallo, Petri naurahtaa.

Voit tutustua Petriin myös Linkedinissä.