Korona-tilanteesta huolimatta uusia yrityksiä perustetaan edelleen todella paljon. Myös meillä uusia yritysasiakkuuksia avataan entiseen malliin, toteaa asiakkuusneuvoja Sami Sanevuori OP Turun Seudun Yrityspankista.

Sami on kesästä 2020 alkaen ollut yksi niistä Yrityspankin asiakkuusneuvojista, joille alkavat yritykset ohjataan.

- Olen Yrityspankissa tuore tekijä, vaikka olen toki aiemmin ollut henkilöasiakaspuolella. Vastuullani on uusien yritysten rahoitusasioiden lisäksi edelleen myös yrittäjien henkilökohtaisten lainojen hoitoa. Osuuspankin palvelut ovat pienille alkaville yrityksille varsin kilpailukykyisiä. Meillä on kaikki tarvittavat työkalut pienen yrityksen tarpeisiin: on erittäin hyvät digitaaliset palvelut, nopeat käsittelyajat - ja myös hintojen osalta olemme kilpailukykyisiä, Sami summaa.

Yrityslainat tulivat Samille kuitenkin uutena asiana, ja niissä hän myöntää olevan vielä opeteltavaa. Aikaa onkin kulunut erilaisissa koulutuksissa.

Päivittäiseen työhön kuuluu alkavien yrittäjien pankkiasiat mahdollisimman laajasti yhtenä kokonaisuutena. Lähtökohtaisesti alkavat yritykset ovat pienempiä yrityksiä, ja suuri osa tietysti yksinyrittäjiä. Työ vaatiikin ihmistuntemusta.

- Kun pankissa päätetään, mihin projekteihin lähdetään mukaan, tutkitaan yleensä olemassa olevia lukuja. Alkavilla yrityksillä niitä ei vielä ole. Silloin ollaan ihmistuntemuksen ja sen varassa, millainen usko meillä on käsillä olevaan hankkeeseen, Sami toteaa.

Samin tukena on Yrityspankin laaja-alainen asiantuntijatiimi, joiden kanssa voi käydä asioita yhdessä läpi.

- Tietysti myös luottopäättäjien kanssa sparrataan paljon, miltä alkava liiketoiminta näyttää. Ja sitäkin, mitkä toimialan näkymät laajemmin ovat. Jokainen yritys on kuitenkin yksilöllinen. Mitään yritystä ei voi suoraan verrata keskenään, vaan aina täytyy mennä asiakas kerrallaan, Sami miettii.

Urheilutausta näkyy Samin työssä

Sami Sanevuori hoiti aikaisemmin vakuutusasioita OP Tampereen palvelukeskuksessa ja aloitti kesällä 2017 OP Turun Seudussa.

- Se oli minulle kotiinpaluu. Olen Turusta kotoisin ja valmistunut liiketalouden tradenomiksi Turun ammattikorkeakoulusta.

Pankkityö on Samille kuitenkin jo toinen työura. Hän on nimittäin entinen jalkapalloammattilainen.

- Pelasin yhteensä 11 vuotta FC Interissä ja FC Hakassa Valkeakoskella. Sitten tuli sen verran vammoja, että jouduin lopettamaan.

Sami aprikoi, että urheilutaustasta johtuen tietyt piirteet korostuvat myös hänen tämänhetkisessä työssään.

- Olen hyvin tuloshakuinen ja tavoitteellinen. Pidän sovituista asioista kiinni, etsin ratkaisua asiakohtaisesti ja pyrin saamaan tuloksia aikaan.

Yksi sellainen piirre, joista Sami arvelee ainakin kollegojen hänet hyvin tunnistavan, on jopa äärimmäinen kilpailuhenkisyys.

- Kun toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario, joka on kova maantiepyöräilijä, haastoi työntekijänsä kesällä leikkimieliseen kilometrikisaan, karttui minulle kilometrejä reilut 3000. Kokosin työporukan ja teimme kimppalenkkejä koko kesän.

Se on aika hyvin mieheltä, joka työnsä ohella valmentaa nykyisin myös Interin junioreja.

- Vedän kolmet harjoitukset viikossa ja kaikki pelitapahtumat päälle. Siihen menee aika paljon aikaa, mutta teen sitä rakkaudesta lajiin, eikä silloin tunteja lasketa, Sami toteaa.

Samin tavoitat puhelimitse p. 010 25 69145 sekä sähköpostitse, joka on muotoa etunimi.sukunimi@op.fi.