Etäesittely tarjoaa livevideon kautta näkymän esiteltävään kohteeseen ja sen vetää aina asiantunteva välittäjä. Jos asunnon ostaminen on harkinnassa voi etäesittelyn avulla ottaa ensiaskeleen kiinnostaviin kohteisiin tutustumisessa. Osallistuminen käy turvallisesti ja kätevästi vaikka keittiönpöydän ääreltä tai sohvalta käsin. Ajansäästön lisäksi etäesittely on vihreämpi tapa suorittaa ensimmäisiä kurkistuksia uusiin kohteisiin, kun siirtymiä autolla ei tarvitse tehdä. Etänäytöistä onkin tullut lyhyessä ajassa niin asiakkaiden kuin välittäjien keskuudessa mieleinen uusi työkalu.

-Etänäyttöjä on nyt pidetty pari viikkoa ja vastaanotto on ollut oikein myönteinen. Meillä Turussa uusi palvelu otetaan vaiheittain käyttöön ja sekä esittelyjen että niitä seuraavien asiakkaiden määrä kasvaa. Pidämme useita esittelyjä lähes päivittäin, kertoo OP Koti Turun kiinteistönvälittäjä Pasi Pitkänen etäesittelyn alkutaipaleesta.

Voiko esittelyn kulkuun vaikuttaa?

Etäesittely tarjoaa osallistujalle mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja pyytää välittäjää vaikkapa näyttämään tiettyjä tiloja uudelleen.

-Viestittely asiakkaalta välittäjälle onnistuu chatin kautta esittelyn aikana. Kysymyksiä voi lähettää välittäjälle myös etukäteen ja ne voidaan käydä läpi esittelyssä. Asiakkaiden kysymyksiin voidaan siis vastata ja niitä kannattaa ehdottomasti chatin kautta esittää. Näin esiteltävästä kohteesta saa enemmän irti, Pitkänen rohkaisee.

Chatin kautta esitetyt kysymykset ovat kaikkien etäesittelyyn osallistuvien nähtävillä, mutta anonyymisti. Huomioitavaa on, että etäesittely ei korvaa normaalia esittelyä eikä sen avulla asiakkaan ennakkotarkastusvelvollisuus ostettavaan kohteeseen vielä täyty. Etäesittely tarjoaakin oivan mahdollisuuden tutustua kohteisiin vaivattomasti ja mikäli etäesittelyn kohde herättää kiinnostuksen, varataan asiakkaalle oma yksityisesittely paikanpäälle.

-Kun normaali arki jatkuu esittelyjen suhteen, tulee etäesittely jäämään käyttöön. Laajuus selviää myöhemmin. Se soveltuu hyvin esimerkiksi etäällä olevien kohteiden esittelyyn, joihin asiakkaiden on vaikea saapua. Myös asiakkaat toiselta paikkakunnalta, vaikka toiselta puolelta Suomea, voivat seurata etäesittelyä. Esittelyjä voidaan järjestää myös vaikka keskellä päivää ja seurata voi vaikka kesken työpäivän kahvitauolla, kertoo Pitkänen.

Kiinnostuitko? Lue lisää etäesittelystä.

Hae asuntolainaa kätevästi verkon kautta.