Monille urheiluseuroille kulunut vuosi on ollut taloudellisesti haastava. Opetus- ja kulttuuriministeriö on onneksi myöntänyt lähes kaksi miljoona euroa korona-avustuksina urheiluseuroille. Avustuksen tavoitteena on lievittää koronapandemian seuroille aiheuttamia taloudellisia menetyksiä.

Me Turun Pursiseurassa olemme olleet urheiluseurojen joukossa onnekkaita. Kesälajina olemme voineet toimia poikkeusaikanakin lähes normaalisti. Joissakin Euroopan maissa veneily kiellettiin, mutta ei onneksi Suomessa. Viime kesänä luonnossa liikkuminen nousi meillä ennennäkemättömään suosioon. Samoin veneily. Suomalainen veneteollisuus on saanut valtavan piristys­ruiskeen koronapandemiasta. Kokonaan uusi sukupolvi on nyt kiinnostunut veneilystä, jota on ollut mahdollista harrastaa rajoituksista huolimatta. Ulkomaanmatkailusta säästyneet rahat onkin sijoitettu veneen hankintaan. Tämä näkyy meillä seurassakin uusina jäseninä ja uusien veneiden rekisteröimisenä Turun Pursiseuran lipun alle. Kotisatamamme toimii myös tukikohtana Skipperi-kaupunkiveneille, joiden superaktiivinen käyttö hämmästytti viime kesänä monet kokeneet merikarhutkin. Sama veneilyinto jatkuu varmasti myös tänä kesänä.

Myönteistä on myös se, että korona aikaisti Turun Pursiseuran digiloikkaa. Veimme kurssit, tapahtumat ja koulutukset webinaareiksi verkkoon, jolloin onnistuimme tavoittamaan aiempaa merkittävästi suuremman osallistujamäärän. Kevättalven tapahtumiin osallistuttiin jopa Kanadasta, Quatarista ja Singaporesta asti.

Viime kuukausina elämämme rajoitusaika on kohdistunut erityisen paljon myös lapsiin ja nuoriin. Harjoittelupaikkojen ollessa suljettuna, nuoret jäivät ilman harrastuksiaan. Kun tilat uudelleen avautuivat, kaikki eivät enää tulletkaan takaisin. Meilläkin rajoitukset vaikuttivat treeniryhmiemme talviharjoitteluun. Mutta yhtä varmasti, kun jäät keväällä sulavat ja muuttolinnut palaavat, palaavat myös meillä treeniryhmissä purjehdusta harrastavat lapset ja nuoret huhtikuussa vesille harjoittelemaan.

Lasten ja nuorten toimintaamme ohjaa Tähtiseura-ohjelman laatukriteerit. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Kannustamme myös urheilulliseen elämäntapaan ja tuemme veneilyharrastuksen kehittymispolkua juniorista aikuiseksi.

Viime vuonna rajoituksia lievennettiin juuri kesän kynnyksellä, kun lapsille ja nuorille suunnatut purjehduskurssimme alkoivat. Meillä normaalit olosuhteet järjestää kursseja olivatkin muodoltaan juuri sopivia poikkeukselliseen tilanteeseen: pienryhmissä ja ulkona vesillä. Kesäkuun alussa suositut kurssimme alkavat jälleen.  Aikuisille suunnatut kurssimme ovat jo täynnä, mutta perheen nuoremmilla on vielä mahdollisuus päästä vesille purjehdusta kokeilemaan. Kurssin jälkeen harrastusta voi jatkaa meillä maksuttomissa iltatreeneissä Optiharrastajat-ryhmässä.

Katja Rytkönen
toiminnanjohtaja
Turun Pursiseura

OP Turun Seutu ja Turun Pursiseura ovat olleet kumppaneina jo kymmenen vuoden ajan. Parin viime vuoden aikana yhteistyö on suunnattu erityisesti Turun Pursiseuran junioritoimintaan. Osana yhteistyötä OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat saavat Turun Pursiseuran juniorien purjehduskoulun kursseista 10% alennuksen.

Tutustu kursseihin