Ensimmäiset retket suuntautuivat Pansion lähiluontoon ihanan ruskan aikaan. Menimme läheiseen metsään kuuntelemaan luonnon ääniä ja tekemään teetä luonnon antimista. Lähiluonto tuli tutuksi myös grillailun, geokätkeilyn ja kalastamisen kautta. Samalla retkien vetäjä kertoi oivaltavia huomioita luonnosta. Lähdimme myöhemmin myös Katariinanlaaksoon tepastelemaan ja oravia bongaamaan ja Luolavuoren luolat tulivat myös tutuiksi!

Retkikerhon luontoretki teehetki.jpg

Kelien huonontuessa ja päivän pimentyessä siirryimme sisätiloihin. Ensimmäinen kohde oli Leos´s Leikkimaa, joka oli valtavan suosittu. Tämän jälkeen kävimme mm. HopLopissa Raisiossa. Osallistujien lukumäärä nousi sisäpaikkoihin siirryttäessä huomattavasti. Perheiden Retkikerhon toiminta jatkui joulukuulle saakka.

Oli hienoa nähdä, miten perheet halusivat lähteä retkille myös ihan pienten kanssa. Välillä pikkuiset matkasivat selkärepuissa metsäpoluilla. Uskomme, että retket ovat tuoneet perheille uusia oivalluksia hyödyntää lähiluontoa. Retkikerho myös mahdollisti monien perheiden pääsyn maksullisiin sisäliikuntapaikkoihin.

Fingerroosin säätiö sai Retkikerholle lahjoituksen OP Turun Seudun 100v-juhlavuoden kunniaksi avatusta lahjoitushausta. Olemme hyvin kiitollisia retkikerhon rahoituksesta!

www.fingerroos.net

Me-talon uudeksi nimeksi äänestettiin 1.1.2023 alkaen toimintakeskus Panskis. Panskis on Fingerroosin säätiön koordinoima ja Turun kaupungin rahoittama yhteistoiminnallinen toimintakeskus Hövelin palvelukeskuksessa Pansiossa (Hyrköistentie 26). Panskis tarjoaa maksuttomia tiloja sekä kohtaamispaikan kaiken ikäisille asukkaille, vauvasta vaariin.