Tämän työn ehdoton suola ovat asiakkaat, toteaa asiakkuuspäällikkö Heidi Lähteenmäki-Riivari OP Turun Seudun Yrityspankista. Omassa asiakassalkussaan hänellä on pääasiassa hyvin pitkäaikaisia asiakkaita, mutta joukossa on myös tuoreempia vastuutettuja asiakkaita – monelta eri toimialalta.

Heidistä on mielenkiintoista löytää juuri oikeat palveluratkaisut asiakasyritysten erilaisiin vaiheisiin.

- Kun ajattelee, millainen yritys on perustettaessa, ja sitten sitä, mitä se on vaikka 20 vuoden päästä. Siinä välissä on monenlaisia muutoksia, palvelutarpeet vaihtuvat ja jossain vaiheessa voivat omistajatkin vaihtua, hän miettii.

Hyvää asiakassuhdetta kehitetään kuitenkin yhdessä. Olennaista on avoimuus puolin ja toisin, Heidi määrittelee.

- Ratkaisu löytyy sitä helpommin, mitä paremmin tunnen asiakkaani. Koen, että olen heille se pankkikumppani.

Yhteistyökykyinen Heidi saa asiat sujumaan oikeitten kumppaneiden kanssa myös pankin sisällä.

- Asiakas voi kiittää, että kävipäs tämä kivasti: asia tuli helposti ja sujuvasti hoidettua – vaikka siellä taustalla tehdään vaikka mitä, ja tarvitaan esimerkiksi paljon dokumentaatiota. Jos on saanut sen näyttämään sujuvalta, onhan sellainen palaute tosi kivaa, Heidi nauraa.

Rahoitus on kiinnostanut aina

Raha-asiat ovat aina kiinnostaneet Kaarinan Kuusistossa kasvanutta Heidiä. Yli 30 vuotta sitten hän tuli Turun Seudun Osuuspankkiin kesätöihin ja sillä tiellä hän edelleen on.

- Nimenomaan rahoituspuoli on aina kiinnostanut minua. Olen tehnyt hyvin monenlaista työtä osuuspankin eri toimipisteissä, mutta paljolti olen keskittynyt juuri yrityspuolen asioihin. Tällä hetkellä tapaan asiakkaita pääosin sähköisten kanavien kautta, mutta tärkeää asiakkaan tuntemiseenkin liittyen on tavata heitä myös omassa ympäristössään sekä kasvokkain toimipisteelläkin.

Heidi on asiakasyrityksiinsä yhteydessä vähintään kerran vuodessa ja tietysti tarpeen mukaan, kun yrityksessä on meneillään jokin kehityshanke.

- Viime keväänä monet yritykset hakivat koronalyhennysvapaita sekä rahoituksia ja ne myönnettiin silloin nopeasti. Joillekin yrityksille korona on vaikuttanut myös myönteisesti liiketoimintaan, kun ihmiset ovat nyt pysytelleet lomillaan kotimaassa ja hankkineet täältä lähialueen palveluita sekä esimerkiksi laittaneet kotia kuntoon.

Vapaalla täytyy päästä ulos

Vapaa-ajallaan Heidi kaipaa siistin sisätyön vastapainoksi ulkoilmaan. Kuusistossa edelleen asuvan Heidin vapaa-ajan aktiviteetteja on kaikenlainen liikkuminen ja lastenlapsien kanssa touhuamiseen pitää löytyä riittävästi aikaa.

- Kesällä veneilyn ja golfin yhdistäminen tuo iloa ja rentoutusta. Talvikaudella mieli tekee hiihtoladuille ja parasta on, jos niille pääsee suihkimaan suoraan kotipihalta.

Heidin tavoitat puhelimitse p. 010 25 69252 sekä sähköpostitse, joka on muotoa etunimi.sukunimi@op.fi.