Nojatessaan Puutorin palvelupisteen neuvottelutilasta löytyvän parvekkeen kaiteeseen Lundén silmäilee maisemaa Turun kattojen yli. Vaikuttaminen OP Turun Seudun hallintoneuvoston kautta koko toimialueen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen on antoisa tehtävä. Lundénille valinta edustajistoon oli merkittävä sysäys vaikuttamisen polulle.

- Monelle voi olla hämärän peitossa, kuinka merkittävä rooli edustajistolla onkaan pankin toiminnassa. Sieltä välittyy pankin johdolle tietoa suoraan kentältä siitä, miten toimialueella menee. Edustajiston jäsen on muiden omistaja-asiakkaiden edustaja ja pääsee vaikuttamaan esimerkiksi osuuspankin sääntöjen muuttamiseen. Puhumattakaan siitä, miten edustajistossa oppii pankin liiketoiminnasta ja pankkiliiketoimintaan liittyvistä asioista, Lundén kertoo.

Tavalliset ihmiset päättävät pankin asioista

Turun Seudun Osuuspankilla on ollut Lundénin elämässä moninainen rooli. Paljasjalkaisena turkulaisena hän on löytänyt itsensä niin Hippo-kisoista kuin pankin asiakkuusjohtajankin pestistä, mutta veri veti lopulta perheyrityksen leipiin. Yhteinen matka pankin kanssa ei kuitenkaan päättynyt tähän.

- Olen koko ikäni ollut Osuuspankin asiakas, lapsena olin Hippo-kerhon jäsen ja Osuuspankki on kaikissa elämänvaiheissa ollut tuttu ”koti” pankkiasioissa. Osuuspankissa vierähti töiden parissa 11 vuotta ja sieltä siirryin hoitamaan oman yrityksemme, Rakennustoimisto Lundén Oy:n, talous- ja hallintoasioita vuonna 2015. Minulle ehdotettiin edustajiston ehdokkuutta vuonna 2017 ja olen siitä tosi iloinen, koska en olisi muutoin ehkä lähtenyt ehdolle, Lundén muistelee. 

Asettuminen ehdolle vaaleihin toi ensi yrittämällä paikan edustajistossa. Tähän vaikutti Lundénin päättäväisyys, ehdolle asetuttuaan hän todella halusi päästä edustajistoon.

- Panostin ehdokkuuteeni puhumalla asiasta paljon ystävilleni, lähettämällä heille suoria sähköpostiviestejä ja laitoin myös vaalimainoksen Facebookiin. Nämä matalan kynnyksen konstit ovat kaikkien ulottuvilla, joten mitään vaalibudjettia tai -tiimiä ei läpipääsyyn todellakaan tarvita, Lundén vinkkaa.

Hallintoneuvostoon Lundén valittiin jo keväällä 2018. Aika edustajistossa on jäänyt hänelle mieleen positiivisena etenkin sen tuomien kehitysmahdollisuuksien kautta.

- Suosittelen lämpimästi ehdolle asettumista, oli sitten nuori tai vanha. Kaikkien asiakasryhmien edustajia tarvitaan ja ainoa edellytys ehdokkuudelle on se, että on halukas kehittymään ja oppimaan pankkiliiketoimintaan liittyviä asioita. Asioista voi aina kysyä, jos jotain ei ymmärrä. Paras taito edustajistossa onkin oma elämänkokemus ja maalaisjärki, Lundén rohkaisee.

Turun Seudun Osuuspankin edustajiston vaalien tärkeitä päivämääriä:

  • Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 16.8. – 10.9.2021
  • Äänestysaika on 4. – 17.11.2021
  • Vaalien tulos julkaistaan 30.11.2021

Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme. 

Tutustu edustajiston toimintaan.