Varainhoito on Jaanan päätyö, mutta hän huolehtii kokonaisuudesta niin, että kaikki asiakkaan talouden asiat ovat järjestyksessä. Siihen sisältyvät päivittäis- ja  rahoituspalvelut, vakuutukset, lakipalvelut sekä asumiseen ja sijoitusasuntoihin liittyvät palvelut.

- Pyrin olemaan asiakkaille avuksi kaikessa. En hoida itse kaikkea, mutta minulla on todella hyvät verkostot jokaisella osa-alueella. Teemme kaikkemme, että asiakas voi luottaa siihen, että tarjoamme juuri hänelle sopivia palveluja ja tuotteita, Jaana sanoo.

Jotta voi hoitaa laajasti asiakkaan asioita, täytyy asiakkaan tarpeet tuntea.

- Tunnen asiakkaat hyvin ja se on pikku hiljaa laajentunut perheisiin ja muihin läheisiin. Monien kanssa on tehty töitä jo niin pitkään, että jaetaan ilot ja surut. Elän vahvasti asioita asiakkaiden kanssa ja välitän heistä todella.

Kohtaamisista voimaa

Jaanalla on takanaan pitkä ura Osuuspankissa. Viimeisin tehtävä ennen OP Privateen siirtymistä oli konttorinjohtajana. Hän on kartuttanut pankkipalveluiden eri osa-alueilta monipuolista kokemusta, jota voi hyödyntää nykyisessä työssään.

Jaana on ihminen, johon on helppo luottaa. Sosiaalisuus ja empatia suorastaan huokuvat hänestä. Asiakkaat hän kohtaa mieluiten kasvotusten.

- Tykkään olla ihmisten kanssa. Se on minulle tärkeintä, se mistä saan voimaa. Puhelin ja sähköposti ovat totta kai tärkeitä työvälineitä, mutta kun asioita käsitellään laajemmin, kasvokkain aistii paremmin mitä asiakas kokee ja tuntee siinä tilanteessa.

Varainhoito on digitalisoitunut vahvasti niiden vuosien aikana, jotka Jaana on ollut alalla. Ihmistä ei voi kuitenkaan kokonaan sivuuttaa, Jaana sanoo.

- Pankkiala on ollut suuren muutoksen alla viime vuodet ja uskon, että muutos tulee jatkumaan, mutta robotit eivät pysty korvaamaan ihmistä tässä työssä. Asiakkaiden tilannetta täytyy ymmärtää kokonaisvaltaisesti.

Jaanan työ on kiireistä ja viime kuukausina kiireisempää kuin koskaan. Hektistä työelämää tasapainottavat harrastukset ja perhe, johon kuuluvat aviomies ja 16- ja 12 -vuotiaat lapset.

- Tietyistä asioista pidän kiinni: kerran viikossa pitää päästä joogaan, se rauhoittaa. Lenkkeilen paljon, ja talvisin hiihdetään ja lasketellaan perheen kanssa. Arvostan rauhallista ja tasaista elämää – sitä, että on läheiset ja läheisten tuki.