Ensimmäiset Stand up, Turku! - festarit juhlittiin vuonna 2005 ja kyseessä onkin yksi menestyneimmistä stand up -tapahtumista Suomessa. Pitkän perinteen omaavat festarit tarjoilevat katsojille joka vuosi myös jotain uutta, eikä tämä vuosi ole poikkeus.

-Stand up, Turku! -festivaalin runko on säilynyt samanlaisena koko elinkaaren ajan eli pyrimme tarjoamaan joka vuosi laajan ja monipuolisen ohjelmiston yhden pidennetyn viikonlopun aikana. Tänä vuonna on uutena tarjolla sarkasmiin ja ironiaan erikoistunut klubi-ilta sekä clean comedy -ilta, tuottaja Ilona Puttonen kertoo.

Stand up´iin on syntynyt omia genrejä huumorin eri lajien mukaan, joista ”siisti” stand up on yksi syksyn festariuutuuksista.

-Kaiken huumorin ei tarvitse olla rääväsuista, ei se ole itsetarkoitus! Hauskoja voivat olla ihan arkisetkin asiat ilman kirosanoja tai härskejä heittoja. Tähän iltaan voi tulla turvallisin mielin tutustumaan stand uppiin, Puttonen jatkaa.

Bisnestä naurunpäälle

Stand up, Turku! -komediafestivaalit järjestää turkulainen stand up´iin keskittyvä ohjelmatoimisto W&T Comedy. Vuoden 2002 hujakoilla perustettu toimisto aloitti toimintansa Suomessa vielä tuohon aikaan varsin tuoreen ilmiön ympärillä.

-Harva turkulainen tietää, että omasta kaupungista löytyy yksi Suomen vanhimpia stand up -ohjelmatoimistoja! Ja sen lisäksi olemme laajentaneet parin viimeisen vuoden aikana myös drag -viihteen puolelle ja teemme yhteistyötä turkulaisen Marko Vainion kanssa, Linjos kertoo. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomen ja komiikkafestareista tuttua turkulaista perintöä vaalitaan nykyisin myös Stand up, Jyväskylä!- festareiden muodossa.

-Festareiden ja klubien lisäksi meiltä saa tilattua koomikoita vaikkapa yritystilaisuuksiin. Stand up on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa viihde- ja teatterimaailmassa, meidän klubeja pyörii muun muassa Turun ja Helsingin Kaupunginteattereissa. Tapahtumia on vuosittain reilusti toista sataa ja väkeä tavoitamme kymmeniä tuhansia. Meillä on nimittäin sellainen mukava ongelma, että esitykset tuppaavat myymään loppuun, Puttonen iloitsee.

Koko kaupungin festarit

Tänä vuonna festariohjelmaa voi käydä seuraamassa Aalto yökerhossa, Turun Kaupunginteatterissa, Day Off Clubilla, Logomossa ja Logomon Teatro-ravintolassa.

-Ollaan haluttu, että myös esiintymispaikoista löytyy monenlaista tilaa aina intiimistä, sadan hengen klubista tuonne Logomon ison salin tunnelmaan. Stand up toimii eri tavalla eri paikoissa ja myös kävijät pitävät erityylisistä esiintymispaikoista. Esimerkiksi Day Off on koomikko Mika Eirtovaaran pyörittämä skeittikauppa, josta löytyy myös esiintymistilat. Mahtava miljöö, jossa tänä vuonna järjestetään Vuoden Tulokas-kisan kenraali, jossa tulokkaat treenaavat Helsingissä käytävään finaaliin. Kaikki esiintymispaikat ovat esteettömiä ja jos lipun ostaja tarvitsee avustajaa, niin he pääsevät meillä maksutta mukaan. Me toivotetaan kaikki, aivan kaikki, tervetulleiksi, Puttonen ja Linjos toteavat melkeinpä yhteen ääneen.

Koomikoita festarit tuovat Turkuun likimain 40, joten luvassa on komediaa joka lähtöön. W&T Comedylle on erityisen tärkeää, että kyseessä on matalan kynnyksen festarit, joissa asiakkaista pidetään erinomaista huolta.

-Toivottavasti turkulaiset ja lähikuntien asukkaat käyttävät nyt tilaisuutta hyväkseen, sillä tällaista kattausta voi täällä harvoin kokea. Ja jos epäilyttää yhtään vaikkapa asiakkaiden tai mukaan lähtevän kaverin puolesta, millaista komiikkaa joku tietty klubi tarjoaa, niin meihin voi olla aina yhteydessä! Nettisivuilta löytyy tarvittavat yhteystiedot, aina voi soittaa tai meilata ja me autetaan, Linjos rohkaisee.

Stand up, Turku! -festivaalit järjestetään 3.-5.10.2019. Lue lisää festareista täältä.

Muistathan, että OP Turun Seudun omistaja-asiakkaana saat Stand up, Turku! -festareiden keikoista 4 euron alennuksen perushintaisesta lipusta! Voit lunastaa lippuedun suoraan OP-mobiilista tai Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteistä (ei R-kioskit). Varaudu todistamaan asiakkuus omistaja-asiakas -merkinnällä varustetulla OP:n maksukortilla.

W&T Comedyn omat sivut löydät täältä.