Kysyimme teiltä turunseutulaiset, mistä koirien parhaat elinpaikat löytyvät. Äänet jakautuivat usean paikan kesken, mutta voittajaksi äänestettiin yksiselitteisesti Kupittaan alue. Iso vehreä puistoalue viehättää ja palvelee isoa joukkoa liikkujia ja kaupunkikulkijoita, kuin siis myös nelitassuisia ystäviämme. Toiseksi suosituin alue oli Ruissalo ja erityismaininnan sai myös Haukkuhelmi-niminen koiraranta Paimiossa. Merellistä tunnelmaa ja maisemaa pidetään selvästi arvossa myös koiraihmisten maailmassa. Vesi ja veden katseleminen tunnetusti laskee sykettä ja rauhoittaa mieltä, ehkä tämä sama pätee koiriinkin?

Mielenkiintoista on kuitenkin se, että monet koirat asustavat kaupunkimaisesti kerrostaloissa ja elävät koirien cityarkea. Tällöin korostuukin lähiympäristön viihtyisyys ja kätevyys koiramaisessa arjessa. Usein Tamperetta ja Turkua verratessa tamperelaiset vievät pidemmän korren, mutta koirapuistojapa löytyykin meiltä Turusta enemmän! Turussa on paljon kauniita koiraystävällisiä puistoja, ja ne toimivat hyvinä kaupunkiolohuoneina meille niin arjessa kuin vapaallakin.

Tämän pikaisen kyselymme perusteella näyttää siis siltä, että koiraperheen asumiseen vaikuttaa enemmänkin ympäristöön liittyvät tekijät kuin itse asunnon ominaisuudet. Tätä en olisi aavistanut, vaikka koiranomistaja olen itsekin. Aihe herätti vilkasta keskustelua myös välittäjiemme aamukahveilla, vaikka koiraperheille asuinympäristön nousu ostokriteerien kärkeen olikin heille jo tuttu tieto. Sillä OP Koti tuntee Turun ja sen tienoot, myös koiranomistajan vinkkelistä!

Olitpa sitten city- tai pihakoiran omistaja, uusille reviireille pääset nyt edullisemmin! Vuoden 2022 loppuun saakka 1 000 euron alennus välityspalkkiosta. Tutustu etuun ja meihin lisää täältä