”Perheemme on ollut pitkään OP Turun Seudun omistaja-asiakkaana. Lisäksi oma isäni on jäsenenä pankin edustajistossa, joten pankki on minulle entuudestaan tuttu. Olen ylipäätään melko toimelias ihminen, joka innostuu helposti asioista. Ajattelin, että pankkiaktiivina toimiminen on minulle aivan jotain uutta, joten miksipä en ottaisi tätä luottamustehtävää vastaan”, Eeva-Marie vastaa iloisesti.

Positiivisuutta huokuva Eeva-Marie, tai tuttujen kesken Eeva, on paljasjalkainen vehmaalainen, joka on monille paikallisille tuttu kasvo niin yrittäjänä kuin paikallisten harrastepiirien aktiivisena jäsenenä. ”Olen aina ollut kova liikkumaan itse ja nyt 10-vuotiaiden kaksospoikien myötä minusta on kuoriutunut taksikuskin lisäksi myös jääkiekkojoukkueen johtaja kuin salibandy-äiti. Yleisurheiluseura Vehmaan Kiistossa olen vetänyt yleisurheiluharjoituksia 18-vuotiaasta saakka, eli lähemmäs 25-vuotta”, Eeva kuvailee vapaa-ajan muita harrastustoimiaan.

Tekevä ihminen, joka päätyi yrittäjäksi

Kun Eevalta kysytään, miten hän päätyi yrittäjäksi ja miten kuvailisit yrittämistä pienellä paikkakunnalla tänään?

”Kouluttauduin alun perin hierojaksi heti lukion jälkeen 2000-luvun alussa. Haaveista huolimatta elämä vei eteenpäin ja osoitti asettuvan juuri Vehmaalle. Mieheni perheellä oli Vehmaalla pitkäaikainen perheyritys, jossa työskentelin vuosia myynnin ja asiakaspalvelutyön parissa samalla toimien osa-aikaisesti hierojana omassa yrityksessäni. Lasten syntymän jälkeen kaipasin sosiaalisuutta elämääni ja siirryin kokopäivätoimiseksi hierojayrittäjäksi”, Eeva kuvailee päätymistään alalle.

Eeva-Marie Lahtivuo lenkkipolulla
 "Paras kiitos tulee suoraan asiakkaalta ja välittömästi. Menen mielelläni joka aamu töihin, koska teen työtä, josta tykkään.” Eeva-Marie Lahtivuo, yrittäjä .

Miten kuvailisit yritystäsi?

”Tapaan paljon ihmisiä, joista monet ovat entuudestaan tuttuja. Työssäni pidän jatkuvasti tuntosarvet ulkona; työ ihmisten kanssa on sillä tavalla herkkää, koska siinä toimitaan ihmisen luottohenkilönä. Minulle uskotaan kehon huollon lisäksi paljon henkistäkin ajatusten vaihtoa. Vaikka en koulutettu terapeutti olekaan, niin usein ihmiset jakavat elämästään niin iloja kuin surujakin”, Eeva kertoo työnsä erityispiirteistä. Eevan asiakkaat tulevat pääasiassa lähikunnista ja asiakassuhteet ovat yleensä pitkiä.

Eeva on hankkinut myös lisäkoulutusta pysyäkseen ajan hermolla ja kehittääkseen omaa toimintaansa asiakkaidensa parhaaksi. ”Ihmiset panostavat hyvinvointiin entistä enemmän, mikä on mielestäni vain hyvä asia. Pandemian alussa kaikki ihmiset kaikkosivat noin kuukaudeksi, mutta äkkiä toiminta elpyi. Paikallisuus ja pienuus oli tässä tapauksessa valttikortti; ihmiset uskalsivat tulla hierottavaksi, koska olen yksinyrittäjä ja asiakaskuntani on tuttu ja vakiintunut. Etätyöläiset todellakin kaipasivat kehon huoltoa kotitoimiston tarjoaman kehnon ergonomian vuoksi. Etätyöläisten on ollut myös helpompi katkaista työpäivä hetkeksi ja tulla myös keskellä päivää vastaanotolleni, näitä on entistä enemmän”, kertoo Eeva yrityksen viimeisimmistä ajoista.

Eeva-Marie Lahtivuo urheiluhallissa pallokentällä
 Eeva on todellinen toiminnan ihminen, joka viihtyy niin urheilun, vapaaehtoistyön kuin avantouinnin parissa.  

Yrittäjä palautuu monin eri tavoin

Haastattelumme aikana on käynyt selväksi, että Eeva on todellinen toiminnan ihminen. Jos Eeva ei olisi hierojayrittäjä, hän saattaisi olla sikatilallinen, ellei veli olisi ottanut suvun tilaa jatkaakseen. Lienee sanomattakin selvää, että eläinrakkaana ihmisenä Eeva olisi tilan pyörittämisessäkin tehokas ja hyvä. Omien ja lastensa urheiluharrastusten lisäksi Eeva toimii paikallisessa kyläyhdistyksessä aktiivina. Missä muulla sinuun voi vapaa-ajalla törmätä?

”Rautilan kylän tenniskentällä; siellä treenaillaan ja puoliksi tosissaan myös kisaillaan! Kesäaikaan olen jonkin verran mukana myös Vehmassalmen tanssilavan toiminnassa, vaikka en itse tanssi, mutta tykkään kuitenkin ihmisistä. Urheiluseurat Vehmaan Kiisto ja Taivassalon Tahti vastaavat tanssilavan toiminnasta ja vapaaehtoisia tarvitaan aina, kun pienessä kylässä jotain tapahtuu. Talvisin minut voi löytää kyläyhdistyksemme avannosta ja saunasta. Vaikka minulla on arjen luksuksena kotona oma avanto ja pihasauna, menen mielelläni avantoon kyläyhdistyksen saunalle. Siellähän on ne ihmiset ja parhaat jutut”, Eeva nauraa ja samainen nauru tarttuu myös minuun.


Omistaja-asiakkaan ääni -artikkelisarjassa esittelemme OP Turun Seudun omistaja-asiakkaita eri puolilta pankkimme toimialuetta. Pankkimme arvot ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen, joita haluamme toteuttaa jokapäiväisessä tekemisessämme. Tuomme esiin tarinoita ja ihmisiä tarinoiden takana, sillä arvostamme omistaja-asiakkaidemme näkemystä, kokemusta sekä alueemme hyvää ja monipuolista tuntemusta.  

Omistaja-asiakkaana sinulla on mahdollisuus olla aktiivisesti mukana ja vaikuttaa oman pankkisi toimintaan esimerkiksi asettumalla ehdolle joka neljäs vuosi järjestettäviin edustajiston vaaleihimme. Lisäksi nautit yhteistyökumppaneidemme tarjoamista niin paikallisista kuin valtakunnallisista eduista ja elämyksistä sekä kerrytät OP-bonuksia. Omistaja-asiakkaana saat vuoden 2023 aikana 30 % enemmän OP-bonuksia. Ylimääräiset bonukset vähentävät asiointisi kuluja ja tuovat helpotusta arjen raha-asioihin erityisesti silloin, kun hyödynnät palveluitamme laajasti.

Lue lisää omistaja-asiakkuudesta ja sen eduista.