Marianne on OP Private -asiakkaiden ensimmäinen kontakti, kun he asioivat OP Turun Seudun toimipisteessä Puutorin laidalla. Hän ottaa asiakkaat vastaan infopisteessä, antaa ”ensiapua” päivittäisasioissa, tarjoaa mobiiliopastusta eri kanavissa ja ohjaa heidät tarvittaessa varainhoitajille.

- Asiakkaat on vastuutettu varainhoitajille, ja itse hoidan heille päivittäisasiat laskunmaksusta verkkopankin avaamiseen – mitä ikinä heillä sydämellään onkin. Kartoitan asiakkaan tilanteen, ja pyrin siihen, että asiat ratkeaisivat jo siltä istumalta, Marianne sanoo.

Marianne on varainhoitajien tärkeä yhteistyökumppani, johon he voivat luottaa kaikissa tilanteissa. Työssä tarvitaan nopeaa tilannetajua ja hyvää pelisilmää.

- Asiakkaiden vaurastuminen on meidän kaikkien tavoite ja jokaisella meistä on siihen oma tärkeä roolinsa. Oma tavoitteeni on toimia vinkkaajana ja varmistajana varainhoitajillemme, jotta asiakkaidemme asiat etenevät meillä sujuvasti. Tämä mahdollistaa myös varainhoitajiemme keskittymisen täydellä panoksella asiakastapaamisiin. 

Marianne korostaa työn olevan tiimityötä – yhdessä tekemistä parhaiden ratkaisujen löytämiseksi asiakkaan tarpeisiin.

- Hienot ja asiantuntevat kollegat ovat osoittautuneet hyvin tärkeiksi tukipilareiksi, joiden kanssa voin koska tahansa vaihtaa ajatuksia ja miettiä yhdessä ratkaisuja. Yhdessä tätä työtä tehdään ja yhteisiä onnistumisia haetaan.

Kaksi ammattia

Marianne tuli osuuspankkiin suoraan koulun penkiltä reilut kymmenen vuotta sitten. Hän aloitti päivittäispuolelta asiakaspalvelutehtävistä ja on sen jälkeen työskennellyt muun muassa henkilörahoituksessa ja toimitusjohtajan assistenttina.

Aikaisemmat tehtävät antoivat loistavat eväät nykyiseen työhön.

- Tämä tuntuu omalta jutulta, niin kuin olisi kotiin tullut. Saan tehdä arvokasta työtä asiakkaiden eteen, ja se on korostunut työkierron myötä, kun sai näkökulmaa eri tehtävistä. Nautin siitä, että saan kohdata asiakkaita ja luoda heille tunteen, että täällä pankissa välitetään heistä ja ollaan heitä varten.

Musiikki, ja etenkin iskelmä, on kiehtonut Mariannea pienestä pitäen. Hän haaveili kilpailemisesta tangomarkkinoilla, ja 17-vuotiaana hän oli mukana ensimmäisen kerran yltäen semifinaaliin. Siitä alkoi ura laulajana ja keikkailu konserteissa, lavoilla ja yksityistilaisuuksissa. Hän on tunnettu levytyksistään ja listoille nousseista kappaleistaan.

- Tanssikeikat ovat mukavaa vastapainoa pankkityölle. Nämä ammatit myös tukevat toisiaan: tietynlainen paineensietokyky on lujittunut puolin ja toisin ja asiakas on keskiössä molemmissa. Saan tehdä kahta rakasta ammattia ja olen hirmu kiitollinen, että tällainen kombo on mahdollinen.