Asiakkuusjohtaja Jesse Saarinen hoitaa työkseen muun muassa pankin julkisyhteisöasiakkaiden, valtakunnallisten rakennusliikkeiden sekä infra- ja energiayhtiöiden rahoitushankkeita.

- Olen melkeinpä koko työurani ollut OP Turun Seudun Yrityspankissa ja nykyisessäkin roolissa hyvin pitkään. Yritysten liiketoiminnan ymmärtäminen alati muuttuvissa toimintaympäristöissä tarjoaa jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia ja haasteita, joiden parissa viihdyn, Saarinen kertoo työnkuvastaan.

Isompien hankkeiden rahoitusneuvottelut voivat olla pitkiä projekteja ja kestää kokonaisuudessaan kuukausia. Matkan varrelle voi tulla viivytyksiä ja suunnanmuutoksia, jolloin vaaditaan pitkää pinnaa.

- Kyllä siinä saa välillä tsempata asiakastakin, kun hankkeet pitkittyvät. Aina pyritään löytämään ratkaisu ja reitti maaliin. Se ensimmäinen suunnitelma tai aikataulu ei aina pidä paikkaansa, joten kyllä matkanvarrella pidetään useampia palavereita, joissa haetaan yhdessä niitä ratkaisun avaimia.

Tuloksista motivoituvalle Saariselle kompleksiset rahoitushankkeet ja niissä eteen tulevat erilaiset haasteet ovat työn mielenkiintoisinta antia.

- Kun iso ja monisyinen hanke saadaan maaliin ja asiakkaalle rahoitusratkaisu järjestymään niin kyllä se motivoi ihan valtavasti. Se, että saadaan aikaiseksi konkreettisia asioita antaa omaan työhön mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä, jonka avulla jaksaa puskea eteenpäin. Näen, että tässä työssä sinnikkyyteni pääsee parhaalla tavalla esille, Saarinen pohtii.

Yritysten paikallinen, vahva kumppani


Yrityspankissa monipuolista osaamista omaavat asiantuntijat tekevät yhdessä töitä hyvän asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Vaikka Saarinen on kokonaisvastuussa hänelle kohdistetuista asiakkuuksista ei onnistuminen ole mahdollista yksin.

- Olen ennen pankkiuraani pelannut ammattilaisena jääkiekkoa, joten kyllä se ymmärrys tiimipelaamisen tärkeydestä on varmasti sieltä peräisin. On mahtavaa päästä tekemään töitä sellaisen porukan kanssa, joka jakaa tämän ymmärryksen, Saarinen kertoo tyytyväisenä.

Pankin toimintatapoihin ja arvopohjaan sitoutuminen näkyy jokapäiväisessä työnteossa sitoutumisena sekä haluna kehittyä.

- Olen hyvin tavoitteellinen ja päämäärätietoinen persoona ja se näkyy erityisesti asioiden loppuun saattamisena. Hommat hoituvat sujuvasti ja siitä myös asiakkaani pitävät. Innostun helposti, mutta kyllä tässä työssä joutuu myös tuumailemaan ja pysähtymään kompleksisten kokonaisuuksien äärelle. Balanssi on tässäkin tärkeintä, pohtii Saarinen.
OP Turun Seudun vahvuuksina Saarinen näkee ehdottomasti paikallisuuden ja aktiivisen toimialueen kehittämisen. Oma roolikin on tässä yhtälössä selvä.

- Kun teen työni hyvin niin edistän samalla toimialueen hyvinvointia asiakkaiden hankkeiden kautta. Yhteiskunnallisesti tärkeiden investointien toteutuminen kehittää koko seutukuntaa. Kyllä meidän valtti pankkina on erittäin vahva paikallisuus. Me tunnemme asiakkaamme ja toimialueemme ja päätökset tehdään täällä, ihan lähellä asiakasta ja hänen arkeaan.

Työn vastapainona Saarinen viettää aikaa perheen parissa ja nauttii yhä jääkiekosta monessa muodossa, pelaamalla ja seuraamalla lajia.

- Jääkiekko on lähellä sydäntä. Rakkaus lajiin syttyi jo pikkupoikana ja olen päässyt toteuttamaan sen kautta monta unelmaani. Jälkikäteen ajateltuna lajin parista saadut kaverit ja arvot on olleet yksi parhaista jutuista elämässäni, Saarinen summaa hymy kasvoillaan.