Yritysten rahoittaminen on merkityksellistä työtä: se on öljyä koneiston rattaissa, kuvailee työtään OP Turun Seudun Yrityspankin asiakkuuspäällikkö Kaj-Erik Ramstedt.

- On paljon asioita, mitä voimme tehdä yrityksen liiketoiminnan sujuvoittamiseksi. Me olemme se öljy siellä rattaissa, mikä tarkoittaa sitä, että me olemme aidosti yrittäjän kumppaneita. Se tekee tästä työstä mielekästä. Saan olla tietyllä tavalla osallisena, kun rakennetaan jotain uutta, ja pääsen iloitsemaan asiakkaan kanssa, kun he onnistuvat - ja murehtimaan, jos käy huonommin. Olemme samassa veneessä, Kaj-Erik miettii.

Kaj-Erik hakeutui OP Turun Seutuun kesätöihin aloitettuaan opinnot Turun Hankenilla vuonna 1998. Sinne hän myös jäi.

- Olen viihtynyt todella hyvin, ja siihen on toki vaikuttanut paljon se, että olen saanut tehdä töitä yritysasiakkaiden parissa. Yrityspankkiin tulin vuonna 2006.

Kaj-Erikiä kiehtoo työn monimuotoisuus. Yritykset eivät toimi vakuumissa vaan hänen pitää tuntea myös yritysasiakkaidensa asiakkaiden toimintaa.

- Olen tässä hienolla näköalapaikalla. Yrityspankissa saa nähdä, miten eri yritykset ja eri toimialat toimivat. Samoin näen konkreettisesti, mitä tapahtuu yritysten arjessa.

Kaj-Erik etsii ratkaisut yritystoiminnan tehostamiseen

Investointien lisäksi pankki voi nopeuttaa esimerkiksi asiakasyrityksen kassan kiertoa. Tämä edellyttää yrityksen toimitusketjujen ymmärtämistä, Kaj-Erik toteaa.

- Tietyissä tapauksissa voimme rahoittaa suoraan yrityksen saamisia. Asiakkaalle se on hyvin vakuustehokas ja kustannuksiltaankin räätälöity ratkaisu. Tämän työn suola on, kun asiakas saa ahaa-elämyksen jostakin ratkaisustamme, josta on hänelle konkreettista hyötyä, sanoo Kaj-Erik.

Erityisen mielenkiintoiseksi hän kokee kansainväliseen liiketoimintaan liittyvät palvelut, joissa OP Turun Seutu pystyy erottautumaan edukseen.

- Meillä on muun muassa in-house Trade Finance-palvelut, jos tarvitaan kansainvälisen kaupan rahoitusta. Pystymme sekä rahoittamaan että mahdollistamaan asiakkaidemme kansainvälistä kauppaa, ja myös eliminoimaan siihen liittyviä riskejä.

Luonteeltaan hyvin positiivinen ja myös helposti innostuva Kaj-Erik nauttii, kun onnistuu tuottamaan asiakkaalle lisäarvoa osaavalla ja rennon asiallisella palvelulla.

- Parasta asiakaspalautetta minulle on ollut, kun asiakas kertoo saaneensa mielenrauhan firman raha-asioissa.

Innokas lukija on pienten taitoluistelijoiden isä

Omaa mielenrauhaansa Kaj-Erik Ramstedt lisää lukemalla paljon.

- Luen paljon elämänkertoja ja historiaa - sekä myös teologiaa. Minulla on opetusvastuu sunnuntaisin ruotsinkielisessä vapaaseurakunnassa, jossa olen aktiivinen. Se on minulle tärkeää vastapainoa työlle.

Suurimman siivun vapaa-ajasta vie kuitenkin kahden ala-asteikäisen tyttären taitoluisteluharrastus: harjoituksia on kuutena päivänä viikossa. Kaj-Erikin omiin liikuntaharrastuksiin kuuluvat kuntosalilla käynti ja rauhalliset metsäkävelyt.

Kaj-Erikin tavoitat puhelimitse p. 010 25 69626 sekä sähköpostitse, joka on muotoa etunimi.sukunimi@op.fi