Kaikilla meistä on ollut omat lapsuuden haaveammattinsa, mutta harva on tiennyt oman tulevaisuutensa yhtä varhain kuin OP Private Turun Olli Haataja.

– Olin pienenä isoäidin kanssa pankissa tyhjentämässä säästöpossua. Siitä jäi vahva muistikuva, että tällainen pankkihan on kiinnostava paikka, Olli naurahtaa.

Suunnitelma oli sillä selvä. Pikkupojan into säästölippaan kolikoiden laskemiseen vain vähitellen jalostui syvällisemmäksi kiinnostukseksi pankki- ja sijoitusmaailmaa kohtaan. Ensimmäiset osakekaupatkin syntyivät jo varhain. Niinpä kolmekymppistä Ollia voi kutsua nuoresta iästään huolimatta jo vanhaksi tekijäksi. OP Ryhmässä hän työskentelee jo kahdeksatta vuotta.

– Toivon, että ikä näkyy työssäni innovatiivisuutena ja haluna löytää uusia, mielenkiintoisia ratkaisuja. Nuoremmat asiakkaat saattavat kokea minut myös helpommin lähestyttäväksi.

Pankit muutoksessa

Itse pankkibisnes on ehtinyt muuttua perinpohjaisesti sen jälkeen, kun Olli asteli säästöpossu kädessään isoäidin kanssa konttoriin. Pankkialalle tulevat uudet toimijat ja uudenlaiset toimintatavat kiristävät jatkossa alan kilpailua entisestään.

– Näen sen niin, että asiantuntijuuden ja pitkien asiakassuhteiden merkitys korostuu. Ja täytyy vaan itse pysyä siinä murroksessa ja muutoksessa mukana kehittymällä jatkuvasti, Olli pohtii.

Siksi varainhoitajan ammatissa ei riitä, että tulee kerran asiantuntijaksi. Tietojen ja osaamisen ylläpito vaatii jatkuvaa päivittämistä ja kehittämistä eteenpäin.

Seurannassa koko maailma

Maailman liikkeistä ja markkinoiden suhdanteista kartalla pysyminen on varainhoitajalle olennaista, ympärivuorokautista työtä.

– Aamulla täytyy päivittää kuluneen yön tapahtumat heti kun työpäivä alkaa.

Kansainvälisten ilmiöiden ja trendien lisäksi Olli seuraa tiiviisti myös paikallisia tapahtumia.

– Itsellä kun työn pääpaino on yritysten varainhoidollisissa asioissa, niin täytyy ymmärtää mitä ihan tässä Turun talousalueella tapahtuu.

Aktiivinen harrastaja

Välillä ajatukset on hyvä irrottaa intensiivisestä työstä myös johonkin aivan muuhun. Vapaa-ajallaan Olli tunnustautuu aktiiviseksi liikkujaksi ja erityisesti intohimoiseksi kuntosaliharrastajaksi.

– Meillä on tuolla alakerrassa pankin oma kuntosali. Kyllä minä koitan siellä sen neljä kertaa viikossa käydä, hän toteaa.

Kesäisin mieli puolestaan lepää useimmiten saaristossa, jossa aika kuluu veden äärellä ja kalastuksen parissa.

– Ja talvella mukaan kuvioihin tulevat lumilautailu ja hiihto, Olli lisää.

Vapaa-ajan yksilöpainotteisempien lajien vastapainoksi Olli on työssään ennen kaikkea joukkuepelaaja. OP Private Turun hyvähenkisessä tiimissä kollegat tsemppaavat ja auttavat toisiaan yhteispelillä.

– Oman työn lisäksi asiakkaiden ja työkavereiden onnistumiset saavat innostumaan. Toisen puolesta on mukava iloita.

Lue lisää Private-palveluistamme täältä.

Teksti: Miikka Rusi