Kohtaamispaikoille on kysyntää

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin paikallisosastojen vapaaehtoiset järjestävät monipuolista kohtaamispaikkatoimintaa. Kaikille avointen kohtaamispaikkojen tarkoituksena on koota ihmisiä yhteen ja tarjota mahdollisuus olla osa yhteisöä. Kohtaamispaikassa voi viettää aikaa, juoda kupin kahvia ja tavata alueen muita asukkaita. Vapaaehtoiset ovat valmiita keskustelemaan ja yhdessä voidaan pelata esimerkiksi lautapelejä. Kohtaamispaikkojen yhteydessä toimii usein Punaisen Ristin Terveyspiste, jossa vapaaehtoisena toimivat terveydenhuollon ammattilaiset antavat luottamuksellista ja maksutonta neuvontaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Liedossa Punainen Risti kokosi eri toimijat yhteen ja lietolaisten järjestöjen, yhdistyksien, kaupungin, seurakunnan ja yrittäjien yhteistyönä avattiin huhtikuussa avoin kohtaamispaikka, jossa on monipuolista ohjelmaa. Liedon avoin kohtaamispaikka on hieno esimerkki toiminnasta, joka tarjoaa avoimen vapaan kohtaamisen lisäksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä, sillä kohtaamispaikassa järjestetään myös erilaista ryhmätoimintaa. Kohtaamispaikassa alueen asukkaat voivat ideoida uutta toimintaa yhdessä, ja kohtaamispaikan kävijä voi halutessaan ryhtyä myös itse avoimen kohtaamispaikan vapaaehtoiseksi.

Ensimmäisen kuukauden aikana Liedon kohtaamispaikka on tavoittanut yli 250 kävijää. Kohtaamispaikan suosio ja lämmin henki on yllättänyt iloisesti järjestäjätahot.

– Kohtaamispaikoille on selvästi kysyntää. Kohtaamispaikat ovat toimintamuoto, jolla tavoitetaan kuntalaisia ja voidaan tukea heidän yhteisöllisyyttänsä ja hyvinvointia, iloitsee Liedon kohtaamispaikkatoimintaa käynnistämässä ollut yhteisölähtöisen kotoutumisen asiantuntija Aurora Nisso Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiristä.

Avoin kohtaamispaikka tarjoaa kaikille kuntalaisille mahdollisuuden tulla kohdatuksi ja kuulluksi omana itsenään. Tällaisia paikkoja Punainen Risti haluaa olla toteuttamassa Varsinais-Suomessa lisää. Yksinäisyyden lieventäminen onnistuu parhaiten yhteistyöllä!

Liedon Kohtaamispaikka löytyy Liedon keskustassa ”vanhasta pankkisalista” osoitteessa Kirkkotie 6. Avoin kohtaaminen järjestetään ennen kesätaukoa 13.6.2024 saakka keskiviikkoisin klo 17–19 ja torstaisin klo 10–12.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri on OP Turun Seudun pitkäaikainen yhteistyökumppani. OP Turun Seutu tukee Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiriä vahvistamaan kohtaamispaikkatoimintaa.

Kirjoittajat: Tuija Hongisto, sosiaalisen hyvinvoinnin asiantuntija, ja Aurora Nisso, yhteisölähtöisen kotoutumisen asiantuntija, Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiristä