Kun OP Private Turussa esimiehenä työskentelevä Taina Boman kertoo työstään, hän innostuu välittömästi. Puhetta riittää, silmiin syttyy pilke ja uusia, kiinnostavia ajatuksia alkaa tulvia mieleen.

– Tämä on todella mielenkiintoinen työ. Olen ihmisenä sellainen, että jaksan innostua aina kaikesta uudesta, Taina toteaa.

Tainan vastuihin kuuluu asiakkaiden palvelukokemuksen kehittäminen ja varainhoitajien tiimin johtaminen – tai ”valmentaminen”, kuten hän itse asian muotoilee.

Käytännössä kaikki tekeminen tähtää kuitenkin yhteen ja samaan päämäärään: tyytyväiseen asiakkaaseen.

– Siitä on noin kymmenisen vuotta, kun maailma muuttui niin, että asiakasta alettiin nostaa kaiken keskiöön. Se oli myös meidän työn merkityksellisyyden näkökulmasta mullistavaa.

Langat omissa käsissä

OP Private Turku pitää vahvasti kiinni paikallisuudesta. Käytännössä se näkyy esimerkiksi siten, että Private-asiakkaiden puheluja ei ole keskitetty valtakunnallisesti, vaan ne hoidetaan edelleen Turussa.

–Asiakkaamme arvostavat sitä, että puhelimeen vastaa ihminen, joka tuntee hänet entuudestaan. Että ei tarvitse joka kerta aivan alusta lähtien kertoa kaikkia asioita, Taina kertoo.

Hän uskoo, että kaikkein onnistuneinta varainhoitoa syntyy silloin, kun asiakas sekä hänen elämäntilanteensa, unelmansa ja tavoitteensa tunnetaan pankissa syvällisesti.

– Vain avoimen, kokonaisvaltaisen kumppanuuden pohjalta voi antaa aidosti asiakaslähtöisiä ja laaja-alaisia ehdotuksia.

Pieni mutta ketterä

Taina Bomanin mielestä OP Private Turun kaltaisella pienemmällä, paikallisesti palvelevalla toimijalla on tällaisen asiakassuhteen ylläpitämiseen erinomaiset edellytykset. Mutta jos pieni koko tuo ketteryyttä, tarjoaa se myös haasteitakin.

Taina myöntää, että joskus ulkopuolisen saattaa kuulla miettivän, että ”voiko tämän kokoisessa paikassa olla riittävästi asiantuntemusta”.

Tässä asiassa parasta mahdollista todistusaineistoa on käytännön työ. Tulokset puhuvat puolestaan sanoja tehokkaammin.

– Olemme omalla työllämme saaneet ihmiset vakuutetuiksi kyllä jo aika hyvin, Taina hymyilee.

Jatkuvaa kehittymistä

Omasta tiimistään Taina on vilpittömän ylpeä. Asiantuntijatiimin johtaminen on aina haastavaa, mutta kunnianhimoisten työkaverien kanssa työskentely myös palkitsee.

– Huipputiimi rakentuu erilaisista osaajista, joilla kaikilla on omat vahvuutensa, hän kuvailee.

Yksi jatkuva inspiraation lähde Tainalle on juoksukouluharrastus, jossa omasta juoksutekniikastaan saa joka kerralla rakentavaa palautetta siitä, miten suoritusta voi edelleen parantaa.

– Samalla tavalla uskon, että voimme joka päivä kehittyä myös työssämme ja vastata entistä paremmin asiakkaidemme odotuksiin.