Talousvalmentaja on eräänlainen oman talouden personal trainer. Asiantuntija auttaa hahmottamaan oman taloudellisen tilanteen, sparraa ja antaa eväitä konkreettisten ja realististen suunnitelmien tekemiseksi unelmiesi saavuttamiseksi.

OP Turun Seutu tarjoaa Talousvalmentaja -palvelua kolmen rautaisen ammattilaisen voimin. Minni Metsämäki, Hanna Rantala ja Marja Syrjäsalo ovat työn kautta saadun ammattitaidon lisäksi kouluttautuneet Talousvalmentajiksi OP Ryhmän erillisessä koulutuksessa.

-Kyseessä on hieno uusi palvelu pankilta, missä asiakkaan tilannetta lähestytään taloudellisten tunnuslukujen kautta. Talousvalmentaja sopii hyvin esimerkiksi nuorelle, joka vasta aloittaa omien raha-asioiden hoitamisen. Paljon hyötyä valmennuksesta on myös erilaisissa elämän muutostilanteissa ja tietysti aina, kun on halu saada luotettava ja neutraali keskustelukumppani talouden asioihin, kertoo asiakkuusneuvoja Marja Syrjäsalo.

Tavoitteiden kautta kiinni unelmiin

Talousasioista puhuminen voi olla monelle hankalaa jopa läheisten kanssa. Tässä tilanteessa ulkopuolinen asiantuntija voi olla avuksi.

-Asiakkaat haluavat selvästi päästä puhumaan talousasioista, kun niistä ei niinkään tuttujen kanssa jutella. Palaute on ollut kauttaaltaan positiivista, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja kun mukaan saa vielä konkreettisen suunnitelman seuraavaan tapaamiseen, niin hyöty konkretisoituu, kertoo saaduista palautteista asiakkuusasiantuntija Minni Metsämäki.

Palvelukonseptissa henkilökohtainen talousvalmentaja auttaa valmennettavaa ymmärtämään oman talouden tilanteen, kirkastamaan tavoitteita ja tarttumaan toimeen. Valmennus ei sisällä tuotemyyntiä vaan valmentaja kuuntelee, kysyy ja haastaa.

-Asiakas täyttää ensin oman taloutensa tuloslaskelman, tulot ja menot ja varat ja velat, ja siitä lähdetään liikkeelle. Yhdessä katsotaan miltä tilanne näyttää, mitä huomioita siihen tulee sekä se, mikä on asiakkaan toive/tavoite tältä valmennukselta. Sen mukaan sitten lähdetään kokonaisuutta purkamaan, Metsämäki avaa prosessia.

Talousvalmentajan kanssa tavataan kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla asioista jutellaan laajemmin, jotta asiakkaan kokonaistilanteesta saadaan ote ja päästään kiinni suunnitelmien tekemiseen.

-Juuri se on tärkeää, että asiakkaalta kysytään ihan ensimmäisenä, miksi hän on lähtenyt mukaan ja mitä hän valmennukselta haluaa. Sitten analysoidaan hänen henkilökohtaista tulos- ja taselaskelmaa ja katsotaan yhdessä, missä voisi säästää tai miten saisi vaikka tuloja lisää. Valmennuksen myötä asiakkaalle valkenee moni asia ja saa laajemman avun talouden tasapainon löytämiseksi. Etenkin valmennuksesta hyötyvät etenkin ne, joilla on paljon säästöjä tai vaikka lainoja siellä täällä, jatkaa sijoitusneuvoja Hanna Rantala.

Palvelu rakentuu kolmen henkilökohtaisen valmennustapaamisen ympärille, jotka toteutetaan joko palvelupisteessä tai etäneuvotteluina, asiakkaan toiveen mukaisesti. Talousvalmennuksen hinta on omistaja-asiakkaille 49 euroa (muille 169 euroa).

Lue lisää valmennuksesta ja ilmoittaudu mukaan tästä.