TPS Salibandyn naisten F-liigajoukkueen rakennus on sujunut vahvassa myötätuulessa. Joukkue on vahvistunut tuntuvasti niin kaukalon sisä- kuin ulkopuolella ja tavoitteena on nostaa TPS myös F-liigan naisten sarjassa kärkijoukkueeksi.

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka on tehnyt joukkueen rakennustyötä viime vuoden loppupuolelta lähtien. Palaset ovat loksahtaneet varsin hyvin kohdalleen.

- Avain on tietenkin se, että tässä on jo aiempina vuosina ollut taustaihmisiä mukana, joille naisten edustusurheilu ja sen toiminnan laadun nostaminen on tärkeää. Tärkeää todeta, että ilman puheenjohtaja Kalle Hirvisuon tai entisen hallituksen jäsenen ja nykyisen joukkueenjohtajan Esa Pukeron viimeisten vuosien panosta en ole varma olisiko TPS:llä naisten edustusurheilua liigatasolla olemassa.

- Välittämisestä kaikki lähtee ja meillä ollut niin kentällä kuin kentän ulkopuolella riittävästi ihmisiä, jotka ovat välittäneet.

Tulevaan kauteen TPS lähtee leveällä ryhmällä, josta löytyy niin pitkän linjan TPS-kärkiosaamista, lahjakkuutta kuin muualta tulleita täsmävahvistuksia. Kytöhonka avaa syitä positiivisen lumipalloefektin takana.

- Ensiksi täytyy todeta, että Esa (Pukero) oli tehnyt hyvää työtä joukkueen sopimusten kanssa reilu vuosi sitten. Meillä oli laadukas ydin jo valmiina, joten nollista ei tarvinnut aloittaa. Sen jälkeen isona avaintekijänä oli hyvissä ajoin yhteisymmärrykseen pääseminen Jenna Saarion kanssa. Hän valovoimaisena persoonana ja todella kovan luokan pelaajana vaikutti selkeästi meidän joukkueen kiinnostavuuteen ja uskottavuuteen. Voi sanoa, että tämän jälkeen joukkueen rakentaminen on vaatinut työtä ja vähän jännittämistä, kun piti tulla tyylikkäästi pudotuspelikarsinnoista läpi, mutta muuten on ollut ilo tehdä työtä sitoutuneiden ihmisten kanssa.

TPS:n joukkueen julkistustilaisuudessa 11. toukokuuta julkaistiin samalla Mikko Rantasen tulo joukkueen taustoille tukijaksi.

- Onhan se ihan mahtava homma, että seurasydän näkyy tällä tavalla konkreettisesti. Samaan hengenvetoon on todettava kuitenkin - ja vähän tuotava realismia peliin - että hänen mukaantulonsa ei ole vaikuttanut joukkueen kokoonpanoon. Naisten liigajoukkueen pyörittämiseen tarvitaan luonnollisesti resursseja, mutta rahalla tätä ryhmää ei ole rakennettu. Sellaiset puheet on heti syytä jättää omaan arvoonsa.

- Emme ajattele tätä lyhytnäköisesti emmekä hae pikavoittoja. Olemme luoneet uskottavan kokonaisstrategian nais- ja tyttösalibandyn kehittämiseksi ja siihen olemme saaneet Mikon mukaan. Rakennamme tätä kokonaisvaltaisesti ja pitkällä tähtäimellä. Uskon, että olemme saaneet yhdessä rakennettua tuohon joukkueelle hyvät mahdollisuudet pärjätä jo tulevalla kaudella, mutta meille täällä taustoilla tärkeintä on jatkuva kehitys. Menestys seuraa sitten aiempaa todennäköisemmin sitä kautta, Kytöhonka päättää.

OP Turun Seutu on TPS Salibandyn pitkäaikainen kumppani ja mahdollistaa tuellaan muun muassa lasten- ja nuorten harrastustoimintaa.