Päivän tavoitteena oli, että nuoret verkostoituvat, tutustuvat erilaisiin urapolkuihin ja vahvistavat työelämätaitojaan. Jokainen nuori sai oman johtajan tai asiantuntijan seurattavakseen ja päivän aikana nuoret kuulivat heidän työstään ja toimialasta.

-Ajattelin, että päivä on mielenkiintoinen tilaisuus kuulla, mitä nuoret ajattelevat pankkimaailmasta, rahoitussektorista ja elämästä ylipäätään. Nuoret sukupolvet näyttäisivät olevan hyvin sosiaalisia, ulospäinsuuntautuneita, rohkeita ja yrittäjähenkisiä. Olin positiivisesti yllättänyt, kertoo OP Privaten sijoitusjohtaja Ville Pekkala. Hänen mukaansa nuoret olivat aidosti kiinnostuneita pankkimaailmasta ja avoin dialogi teki päivästä antoisan myös mentorille.

-Oli hienoa, että sai kysellä asioita ja sai niihin selkeitä, ammattimaisia vastauksia! Päivä meni tosi nopeasti, tulisin vaikka toiseksikin päiväksi. Suurimpia oivalluksia oli varmaan se, että täälläkin ollaan vaan ihmisiä ja asiakkaiden ongelmia ratkotaan inhimillisistä lähtökohdista. Täytyy sanoa, että pankista tuli heti kiinnostavampi työpaikka, yritysrahoituskin kuulostaa nyt mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, summaa päivän antia Sakari Seespuro. Sakarin Varjostettavana toimi päivän ajan OP Privaten sijoitusjohtaja Ville Pekkala.

Yrityspankin palvelupäällikkö Babi Lyrintzis sai päiväksi kannoilleen Claudia Zhangin. Kuten muutkin nuorista, Claudia sanoi päivän sujuneen nopeasti ja sen olleen todella mielenkiintoinen.

-Opin päivän aikana muun muassa sen, kuinka paljon yhden työnimikkeen alla on erilaisia työtehtäviä. Ja kuinka erilaisilla koulutustaustoilla ollaan pankissa töissä. Pääsin päivän aikana myös ihan aitoihin asiakastilanteisiin, joissa sain kuulla muun muassa pankkitilin avaamisesta. Ehkä se yllätti, kuinka täällä on tosi rento ja mukava ilmapiiri, Claudia kertoo päivänsä annista.

-Päivän parasta antia on aika vaikea valita, sillä se oli kokonaisuutena niin hyvä! Vois mainita, että ainakin johtajuus ylipäänsä ja se, kuinka tällaisessa talossa on organisoitu asiat. Kaikilla on oma osaamisalue ja kaikki tietää mitä tekee. Toinen juttu, mikä jäi mieleen, oli yhteisöllisyys, kertoo Eetu Koskinen, joka vietti päivänsä muutos- ja tulevaisuusjohtaja Irma Hyväristä seuraten.

Miikka Evesti varjosti päivän ajan lakiasianpäällikköä Sanna Tähkäpäätä. Hänelle päivän aikana korostui erityisesti asiakaslähtöisyyden rooli.

-Kävimme erilaisia esimiestehtäviä läpi, koulutustaustoja ja pankkia noin yleensä. Kyllä ne omat ennakkoasenteet muuttui aika paljon, se yllätti miten paljon palveluita saa yhden katon alta! Erityisesti yllätyin positiivisesti siitä, miten pankki ajattelee asioita aina asiakkaan näkökannasta ja miten asiakkaat koetaan yksilöinä ja tärkeimpinä toiminnan kannalta, Miikka summaa päivän antia.

-Päivä oli kyllä monipuolinen kokemus! Pääsin mukaan kuulemaan, kun asiantuntijat puhuivat omistaja-vaihdosasiasta ja se oli päivän opettavin tilanne. Oli hienoa huomata, kuinka osaavia pankin asiantuntijat on! Pääsin mukaan myös aitoihin asiakaskohtaamisiin, joka oli kyllä mahtava kokemus, kertoo Eelis Oinonen. Eeliksen varjostettavana oli yrityspankin asiakkuus- ja myyntijohtaja Jussi Taulu.

Opin OP:laiselta -päivässä mukana olevat nuoret olivat osallistuneet koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan. He olivat ideoineet ja perustaneet oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen ja pyörittäneet sitä vähintään lukuvuoden ajan. Varjostamiseen osallistuneet nuoret omasivat siis omakohtaisia kokemuksia yrittäjyydestä ja saattoivat sparrailla OP Turun Seudun asiantuntijoiden ja johtajien kanssa.

Kuva: Valokuvastudio.fi / Peter Nuutinen