Säästämisen- ja sijoittamisen asiakkuusasiantuntija Ari Mäkinen on uusin vahvistus OP Ylä-Savossa ja on työskennellyt pankissamme marraskuusta lähtien. Kepeällä huumorintajullaan Ari on jo ehtinyt lunastaa paikkansa tiimikavereiden sydämissä. Pankkiura alkoi Arilla jo vuonna 2007, joten kokemusta pankkialan asiantuntijana on kertynyt jo reippaasti.

- Päädyin pankkialalle, sillä talouteen liittyvät asiat ovat kiinnostaneet minua aina. Pankissa työskennellessä pääsee näköalapaikalta seuraamaan alati muuttuvaa finanssialaa, Ari luettelee syitä kiinnostuksestaan pankkialalle. 

Ari työskentelee laaja-alaisesti säästämisen ja sijoittamisen eri osa-alueilla. Hänen pääasiallinen tavoitteensa on auttaa OP Ylä-Savon asiakkaita vaurastumaan. Tapaamiset luonnistuvat joustavasti niin kasvotusten kuin puhelin- ja verkkoneuvotteluina. Asiakastapaamisisissa Ari sukkuloi ketterästi Iisalmen, Vieremän ja Kiuruveden toimipisteillämme.

Asiakaskohtaamissa Arille on tärkeää löytää kullekin asiakkaalle sopiva ratkaisu. Aidon kiinnostuksen herättäminen säästämistä ja sijoittamista kohtaan tuntuu aina hienolta. Matkalla kohti vaurastumista on kuitenkin huomioitava monia muitakin seikkoja.

- Asiakastapaamisissa keskityn tarkastelemaan asiakkaan tilannetta kokonaisvaltaisesti. Pääpaino on tietysti vaurastumisessa. Tällöin on kuitenkin huomioitava myös elämän muut osa-alueet. Varmistan asiakkaan kanssa aina, että varainhoidon kannalta keskeisimmät asiakirjat kuten testamentti ja edunvalvontavaltuutus tulevat hoidetuksi ajan tasalle. Siksipä teemmekin tiivistä yhteistyötä pankkimme juristin kanssa. Myös korttiasiat katsotaan kuntoon, jotta arki olisi mahdollisimman sujuvaa, Ari summaa. 

Entäpä mitä ajankohtaista on tällä hetkellä säästämisen ja sijoittamisen saralla?

- Säästäminen on aina ajankohtaista. Tutustumisen arvoinen on myös uusi  OP Premium-asiakkuudenhoitomalliimme. Lisäksi heijastin on halpa henkivakuutus pimeänä aikana, vaikka kyllä se kevät sieltä taitaa sittenkin saapua, Ari vinkkaa pilke silmäkulmassa.