Esimerkki: 55-vuotias Lasse on myynyt osuutensa yrityksestään ja netonnut tästä 50 000 euroa. Hän haaveilee pitävänsä sapattivapaan kolmen vuoden kuluttua. Lasse siirtää summasta sivuun 5000 puskuriksi yllättäviä menoja varten ja sijoittaa loput sapattivapaata ja eläkepäiviään varten.

Varovasti rahastoon

Lasse ei halua ottaa riskiä rahojensa kanssa. Hän säästää kuukausittain 100 euroa OP Varovainen -rahastoon, joka tuo Lassen rahoille kohtuullista tuottoa. Kolmen vuoden kuluttua hän voi lunastaa osan varoista sapattivapaataan varten.

Tuottoa eläkesäästöille

Lasse haluaa lunastaa osan varoistaan sapattivapaallaan kolmen vuoden kuluttua, mutta hän toivoo suurempaa tuottoa kymmenen vuoden kuluttua siintäville eläkepäivilleen. Niinpä hän siirtää 50 euroa kuukaudessa OP Varovaiseen ja 100 euroa kuussa OP Maailmaan.

Enemmän tuottoa eläkesäästöille

Lasse on innostunut osakemarkkinoista ja seuraa niitä aktiivisesti. Hän tietää, minkä yhtiöiden osakkeita kannattaa ostaa milloinkin ja hyödyntää asiantuntijoiden suosituksia. Lasse avaa OP:lle arvo-osuustilin ja ostaa kaksi kertaa vuodessa suuremmalla summalla eri yhtiöiden suoria osakkeita saadakseen maksimaalisen tuoton rahoilleen eläkepäiviään varten.

Asiantuntijana artikkelissa OP:n varallisuudenhoidon Business Lead Mikko Lahdenperä, joka vastaa OP:n varallisuudenhoidon henkilöasiakkuuksista ja myynnistä.

Lue lisää säästämisestä ja sijoittamisesta.