Senja Virtanen järjesti ensimmäisen verkkokurssin luonnollisesta kasvojenkohotuksesta neljä vuotta sitten. Kurssipaikan osti kaksi ihmistä.
 
– Seuraavaan kolmeen kuukauteen kukaan ei ostanut yhtään kurssia, hän muistelee.
 
Virtanen työskenteli niihin aikoihin terveyskaupan myyjänä ja hänen puolisonsa Antti Virtanen tekniikan alalla. He tekivät työn ohessa kasvojumppaan liittyviä kursseja. Virtaset olivat hankkineet palkkarahoillaan lisenssin digitaaliseen alustaan kurssien järjestämistä varten. Koska asiakkaita ei ollut tarpeeksi, he ajattelivat, että irtisanovat lisenssin.
 
Ohjelmistoyritys kuitenkin kannusti jatkamaan yrittämistä vielä puolen vuoden ajan.
 
– He sanoivat, että saisimme käyttää kurssialustaa puoli vuotta veloituksetta, Senja Virtanen kertoo.
 
Se puoli vuotta osoittautui ratkaisevaksi. Syksyn 2019 saapuessa kursseille alkoi ilmoittautua osallistujia.

Kun Senja Virtanen lomautettiin koronapandemian vuoksi myyjän työstään keväällä 2020, hän siirtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

Hyvinvointi inspiroi yrittäjää

Senja Virtanen kiinnostui ikääntymisen tuomien ihomuutoksien ehkäisystä ollessaan äitiyslomalla kuopuksestaan noin seitsemän vuotta sitten. Hän ilmoittautui kurssille, jossa opetettiin kasvolihasten jumppaamista.
 
Sen jälkeen yrittäjä on käynyt useita kursseja kasvojen jumppauksesta ja hierontatekniikoista kasvojen esteettiseen kinesioteippaukseen. Viimeisimpänä Virtanen on opiskellut ravintoterapiaa. Hän haluaa oppia hyvinvointiin ja kauneuteen vaikuttavista asioista kokonaisvaltaisesti.

Senja Virtanen kotonaan, jossa digiyrittäjä tekee töitä.
FaceImage-yrityksen toiminta perustuu siihen, että ihminen oppii tuntemaan kehonsa ja hoitamaan sitä. Senja Virtanen ei ole missään vaiheessa tehnyt asiakastyötä, vaan hän on ohjannut ihmisiä tekemään itse.

Kurssien käyminen ei tule loppumaan lähitulevaisuudessakaan, sillä Virtanen pitää uuden tiedon hankkimista tärkeänä. On pysyttävä mukana, kun ala kehittyy.
 
– Minua inspiroi se, miten ihminen voi itse vaikuttaa hyvinvointiinsa ja siihen, että näyttää hyvältä.
 
Virtanen on asiasta niin innoissaan, että haluaa kertoa siitä mahdollisimman monelle. Hän jakaa mielellään vinkkejä esimerkiksi kasvojen hierontatekniikoista Instagram-tilillään.

Hyvä palaute rohkaissut Instagramissa

Sosiaalinen media on myös tärkeä yrityksen tuotteiden ja verkkokurssien markkinointikanava. SenjaFaceImage -tilillä on Instagramissa yli 42 000 seuraajaa.
 
Virtanen kävi joitakin kursseja markkinoinnista Instagramissa. Hänen tärkein oppinsa on ollut se, että sosiaalisessa mediassa kannattaa olla oma itsensä, vaikka se tuntuisi pelottavalta. Myös häntä jännitti aluksi paljon.
 
Venäjältä Suomeen reilut 20 vuotta sitten muuttanut nainen oli huolissaan erityisesti sitä, ettei hänen suomen kielensä olisi tarpeeksi selkeää.
 
Pelko osoittautui turhaksi, ja hän on saanut videoista hyvää palautetta. Se on kannustanut jatkamaan. Nyt hän vetää Instalive-videoita jopa tuhannelle osallistujalle kerrallaan.
 
Virtanen ei ole missään vaiheessa tehnyt asiakastyötä, vaan hän on vain ohjannut ihmisiä tekemään hierontoja tai teippauksia itse. Yrityksen toiminta perustuu siihen, että ihminen oppii tuntemaan kehonsa ja hoitamaan sitä.

Autotalli toimii verkkokaupan varastona

FaceImage on täysiverinen digiyritys: markkinoinnin lisäksi kaikki toiminta tapahtuu netin välityksellä. Verkkokursseja pidetään yhä samanlaisella verkkoalustalla, jonka omistajat tarjosivat Virtasille ratkaisevan mahdollisuuden neljä vuotta sitten. Kurssien lisäksi yrityksellä on verkkokauppa.
 
– Olemme ainut yritys, joka myy kasvojen kineesioteippaukseen tarkoitettuja teippejä Suomessa, ja meillä on myös todella laaja-alainen asiantuntemus aiheesta.

Digiyrittäjyyden ansioista yrityksen kulut olivat aluksi minimissä.

Teipit tulevat Koreasta, jossa esteettinen kinesioteippaus on keksitty. FaceImage toi teippauksen Suomeen.
 
Virtanen pitää hyvänä sitä, että alalle tulee muitakin toimijoita.
 
– Kursseillamme käy myös kosmetologeja. He voivat kurssin käytyään tarjota kasvojen kineesioteippausta tai hierontoja asiakkailleen.
 
Digiyrittäjyyden ansioista yrityksen kulut olivat aluksi minimissä. Yritys ei esimerkiksi ole toistaiseksi tarvinnut erillisiä toimitiloja.
 
– Verkkokaupan varasto on osittain autotallissamme, ja toimisto autotallin yhteydessä olevassa työhuoneessa, Virtanen naurahtaa.

Nykyisin kuluja kuitenkin muodostuu erilaisista lisensseistä ja maksuista, jotka liittyvät verkkokurssialustaan ja kotisivuihin.

Ensimmäiset hankinnat tehtiin luottokortilla

Kaksi vuotta sitten Virtaset muuttivat FaceImagen toiminimestä osakeyhtiöksi. Tänä keväänä myös Antti Virtanen siirtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Hän vastaa muun muassa yrityksen taloudesta ja teknisistä asioista, kun taas Senja hoitaa esimerkiksi valmennukset ja markkinoinnin.
 
– Kesällä palkkasimme vielä yhden työntekijän. Hän jäi äitiyslomalle vähän aikaa sitten, ja pian meillä aloittaa uusi työntekijä.

Työntekijän tehtäviin kuuluu erityisesti verkkokauppatilausten käsittely, pakkaus ja varastointi.

FaceImagella on halua kasvattaa verkkokauppaa ja tämän takia myös yrityksen tulot investoidaan siihen.

Tällä hetkellä kiirettä pitää erityisesti verkkokaupan kanssa. Siellä myytävistä tuotteista suurin osa on yrityksen omia. Esimerkiksi ryhtiä parantamaan tarkoitettu selkärulla on FaceImagen ideoima. Suomalais-virolainen yhteistyökumppani vastaa sen ompelemisesta.
 
FaceImagella on halua kasvattaa verkkokauppaa ja tämän takia myös yrityksen tulot investoidaan siihen. Yrittäjät iloitsevat verkkokaupan menestyksestä, sillä ensimmäiset hankinnat sinne tehtiin luottokortilla.
 
Nyt velaksi ostamiselle ei ole enää tarvetta. Tiiviin alun jälkeen Senja Virtanen on myös opetellut pitämään kaksi päivää viikossa vapaata sekä kaksi pidempää lomaa vuodessa.
 
– Välillä se on vaikeaa, kun uudet suunnitelmat pyörivät päässä koko ajan.

Asioiden eteen on tehtävä töitä

Virtaset eivät tekisi yrittäjän urallaan mitään toisin. Kokemus siitä, ettei verkkokurssille tullut aluksi ketään, oli lopulta kasvattava.
 
– Kaikki asiat eivät tapahdu itsestään, vaan niiden eteen on tehtävä töitä.
 
Virtaset kokevat, että kasvojen teippauksella, hieronnalla ja jumppauksella mullistetaan ihonhoidon maailmaa. Muutos on kuitenkin hidasta, joten asiasta pitää vielä jaksaa puhua paljon. Siinä auttaa, kun on itse innostunut aiheesta.
 
– Työtäni helpottaa, että moni on kokenut esimerkiksi yön yli käytettävien kineesioteippien tuoneen näkyviä tuloksia nopeasti, Senja Virtanen kertoo.