Joskus asiat vain loksahtavat kohdalleen. Näin kävi Suvi Liukulle, joka lähti vuoden 2017 loppukesällä melomaan tuttavansa kanssa. Tuttava kertoi melonnan ohessa unelmastaan ryhtyä koirien trimmaajaksi. Keskustelu jäi Liukun mieleen, sillä hänen koiransa turkkia pitää trimmata.

– Meillä oli omakohtaista kokemusta siitä, että millaisia trimmauspalveluita on tarjolla. Jäin pohtimaan, että miten trimmaajan työtä voisi kehittää, miten koirille tarjottavista palveluista voisi tehdä viihtyisiä ja moderneja.

Liukku työskenteli juristina, mutta hän oli pohtinut yrittäjäksi ryhtymistä pidemmän aikaa ja pompotellut erilaisia ideoita mielessään.

– Olen ehkä jollain tavalla tiennyt, että yrittäjyys kutsuu, mutta se idea on puuttunut. Idea koirahoitolasta oli ihan jotain ihan muuta, mitä olin aiemmin tehnyt. Tuntui hyvälle, kun palaset loksahtivat paikalleen. Pystyin kuvittelemaan itseni asiakkaan asemaan ja minulla oli paljon ideoita.

Idean saamisesta kului vain noin puoli vuotta, kun Liukku irtisanoutui työstään ja ryhtyi yrittäjäksi.

– Joku tie oli vienyt minua sitä kohti. Yksi päivä vain havahduin siihen, että voin tehdä jotakin muutakin vielä elämässäni, kuin mitä olin jo tehnyt viimeiset 20 vuotta. Maailma on vaihtoehtoja täynnä. Se oli valaiseva ajatus.

Liukku eli yrittäjäksi ryhtyessään kiireistä arkea, sillä hän on kahden lapsen äiti. Siirtyminen säännöllisestä palkkatyöstä yrittäjäksi pelotti ensimmäisen kerran koirapäiväkodin avajaisissa: toimisiko konsepti ja mistä Liukku löytäisi hyvät ja asiantuntevat työntekijät.

Konsepti on toiminut ja rekrytoinnit ovat onnistuneet. Liukulla on nyt takanaan kaksi vuotta yrittäjänä.

– Olen kokenut, että yrittäjänä olemisen hyvä puoli on se, että voin itse hallita aikaa. Voin aamulla viedä poikani päiväkotiin ja laittaa koululaiseni koulutielle. Meillä on ehkä hetki aikaa ihastella oravia keittiön ikkunan takana ja katso kun ne tekevät aamupuuhia. Se, että olen itse oman aikani herra, asetan itse omat deadlinet, ovat olleet positiivisia asioita. Kääntöpuolena on se, että olen yrittäjä myös lomalla ja viikonloppuna, koko ajan.

Vaikka yrittäminen viekin joskus viikonloppuja, Liukku ei ole epäröinyt päätöstään.

– Yrittäjyys on elämänvalinta, en halua tehdä mitään muuta. Haluan tehdä tätä loppuelämäni, ja olen vasta alkutaipaleella.

Mikä on ollut Liukulle yrittäjyyden suurin haaste? Mitä uutta yrittäjyys on tuonut Liukun elämään? Kuuntele Liukun tarina Pohjola Vakuutuksen #Eläse-podcastista.

Lue myös:

Tarinoita unelmien toteuttamisesta

Kaiken voi korvata. Paitsi elämän. #eläse